ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Густо, майна! България удари Северна Ирландия пред 13 000 на "Колежа"
Автор: Тодор Благов 20:57 / 08.09.2024Коментари (0)6497
България постигна първи успех в група С от Лига на Нациите. "Лъвовете" взеха много сладка победа с 1:0 над Северна Ирландия, а единственото попадение реализира Кирил Десподов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Двубоят се игра пред над 13 000 зрители на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. "Зелено-белите" също бяха подкрепени от солидна агитка, като над 1000 северноирландци бяха заели местата си в гостуващия сектор.

На трибуните бяха кметът на града - Костадин Димитров, легендите Христо Стоичков и Красимир Балъков, президентът на БФС - Георги Иванов, собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски и куп други важни личности от футболния и обществен живот.

Още в третата минута "лъвовете" направиха изумителен пропуск, с който трябваше да открият резултата. Първо Мартин Минчев отправи два последователни изстрела, като вторият бе избит в корнер.

При последвалия ъглов удар Александър Колев отклони на първа греда, получи се огромно разбъркване и серия от удари, топката се отби и от страничната греда, но не пожела да влети във вратата.

В 22-ата минута опасен удар на капитана Кирил Десподов мина покрай вратата на гостите. "Зелено-белите" отговориха с точен удар на Конър Брадли, който не затрудни Димитър Митов.

В 30-ата минута гредата за втори път спаси отбора на Северна Ирландия. Кирил Десподов изпълни много добре свободен удар от границата на наказателното поле, стражът на ирландците не помръдна, но топката се отклони от страничния стълб.

Нашите момчета, водени от Илиан Илиев, продължиха да са по-дейният отбор на терена и организираха страхотна контраатака в 35-ата минута, при която Илия Груев изведе Александър Колев, но нападателят на Левски отправи слаб удар, който бе спасен от вратаря.

3 минути по-късно неразбирателство в отбраната на "лъвовете" подари кълбото в Айзък Прайс и играчът на Стандарт Лиеж шутира, но покрай страничната греда.

Логичното се случи в 40-ата минута, когато България откри резултата. Александър Колев отне топката в наказателното поле на гостите и пусна успореден на голлинията пас към Кирил Десподов, а капитанът на празна врата взриви трибуните - 1:0.

"Зелено-белите" отговориха бързо с опасна атака и последвал корнер, при който се получи кратка суматоха, но Димитър Митов се намеси по най-добрия начин и спаси.

Второто полувреме стартира с по-активна игра на гостите, които създадоха няколко опасни нападения, но до точен удар не се стигна. С течение на времето играта се водеше между двете наказателни полета, а темпото бе далеч по-ниско от първите 45 минути.

В 68-ата минута Шейн Лейвъри остана очи в очи с Димитър Митов и стреля, вратарят на "лъвовете" отрази удара, а нападението бе спряно заради засада.

В 82-ата минута гръцкият съдия Анастасиос Сидиропулос си навлече гнева на публиката, след като по престъпен начин спря перфектна атака на българите, за да покаже жълт картон на играч на гостите.

4 минути по-късно центриране отляво по атаката на Северна Ирландия бе засечено с глава от Даниъл Балърд, а топката мина на метър над напречната греда на Митов.

В последната минута на добавеното време капитанът Трей Хюм отправи опасен удар с глава, който мина встрани от вратата, а след подновяването на играта съдията свири край на мача за радост на българската публика.

България: 1. Димитър Митов, 16. Виктор Попов, 5. Алекс Петков, 3. Живко Атанасов, 13. Фабиан Нюрнбергер, 7. Георги Костадинов, 4. Илия Груев, 17. Мартин Минчев, 8. Радослав Кирилов, 9. Александър Колев, 11. Кирил Десподов

Северна Ирландия: 1. Бейли Пийкок-Фаръл, 5. Трей Хюм, 4. Даниъл Балърд, 17. Патрик Макнеър, 22. Киърън Браун, 19. Шей Чарлс, 6. Джордж Савил, 3. Джамал Люис, 2. Конър Брадли, 10. Дион Чарлс, 14. Айзък Прайс
Още по темата: общо новини по темата: 393
11.09.2024
11.09.2024
10.09.2024
10.09.2024
10.09.2024
10.09.2024
предишна страница [ 1/66 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотен обрат за България в Пловдив! Победихме Салвадор за Купа "Дейвис"
Плакет от район "Тракия" за изгряващата звезда на родната лека атлетика
Керкез прати Игонен и Диабате в дубъла на Ботев
Кметът на "Тракия" инспектира лекоатлетическата зала на "Лаута"
Юношите на Ботев с две равенства срещу Етър
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: