15-годишен пловдивски пилот с пореден успех, този път на пистата край Варна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:15 / 09.09.2024
1314
Виктор Николов постигна поредния си успех през сезона в SWS шампионата на България по картинг. В неделя (08.09) талантливият пловдивчанин спечели надпреварата на писта “Виница" край Варна.

Квалификацията за разпределение на местата се проведе по различна схема. Организаторите решиха подреждането да бъде определено на база най-равно време в течение на сесията. Виктор Николов се нареди пети с по-бърза последна обиколка.

В първия манш той имаше проблеми с карта, но това не му попречи да спечели позиции веднага след старта. Николов се придвижи до второто място, но не успя да го запази, защото малко преди финала беше изпреварен от Калоян Радославов.

На финала разликата между двамата беше едва 0.022 сек. Победата беше за Антоан Ангелов.

15-годишният Виктор Николов потегли пети във втория манш. Много бързо той се придвижи до четвъртото място, но след лека грешка при изпреварване той беше задминат от двама състезатели.

В рамките само на две обиколки обаче световният вицешампион за 2024г. показа отличната си форма и успя да излезе начело на колоната от 24-ма състезатели. До финала Николов нямаше проблем да задържи лидерската позиция, като направи и най-бързата обиколка на писта “Виница" - 1:04.274 мин. Победителят имаше аванс от 2.272 сек пред завършилия на второ място Стилиян Ралчев и 9.052 сек пред третия - Калоян Радославов.

Успехът във втория манш позволи на Виктор Николов да триумфира в общото класиране на поредния кръг от летния SWS шампионат при мъжете. Талантливият ни пилот увеличи и аванса си на върха в генералното класиране, където продължава да е убедителен лидер.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 17


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).