Феновете на Северна Ирландия беснеят: Срамно и недопустимо отношение в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
11:41 / 10.09.2024
7834
Асоциацията на фен клубовете в Северна Ирландия публикува яростна декларация след двубоя с България, игран на стадион "Христо Ботев".

Феновете на "зелено-белите" се оплакват от затваряне в сектора за гости и жестока атака след мача, за което са сезирали нужните органи да продължат разследването.

Ето какво се казва в пълното изявление:

Станахме свидетели на срамното и напълно недопустимо отношение към нашите фенове в Пловдив по време на мача с България.

Затварянето ни в нашия сектор не само отказа на феновете на Северна Ирландия достъп до основните права на вода и тоалетни, но и създаде сериозен проблем с безопасността.

Свързахме се със служители на ирландската футболна асоциация, които от своя страна разговаряха с делегата на УЕФА и в крайна сметка вратите бяха отворени.

Някои от нашите фенове също бяха подложени на жестока атака, докато се връщаха към центъра на града, а един фен беше хоспитализиран.

Отношението към феновете на Северна Ирландия, които се държаха добре както винаги, беше в ярък контраст с липсата на стюарди на домакинските фенове, някои от които многократно хвърляха предмети в нашия сектор до средата на второто полувреме.

Открихме, че отношението на полицията в Пловдив става все по-трудно с напредването на деня и решението им да не поканят PSNI (Police Service of Northern Ireland) в България беше безполезно.

Имаше редица информация и решения, които се промениха през деня и ние направихме всичко възможно да управляваме ситуациите, когато възникнаха.

Вече се свързахме с Ирландската федерация и PSNI снощи и ще предприемем други стъпки, за да гарантираме, че този въпрос е правилно докладван.

И накрая, благодарим на нашите доброволци от Фен посолството и други приятели от подкрепата на Северна Ирландия, които ни помагаха през целия ден, и на останалите фенове на Северна Ирландия, които се държаха много добре, както винаги, въпреки обстоятелствата.


Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).