ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Решението за тревата на "Колежа" се знае от януари, но топката се прехвърля между институциите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 12.09.2024Коментари (17)5400
Изкуственото слънце на "Алианц Арена" в Мюнхен
Темата със състоянието на тревната настилка на стадион "Христо Ботев" обиколи България и света, а конкретно решение на проблема продължава да няма.

Във вчерашния ден стана ясно, че Община Пловдив е дала предписание на ПФК Ботев за незадоволителното състояние на тревното покритие на "Колежа".

От фирмата, която поддържа тревата на стадиона, пък прехвърлят топката към Общината и клуба с препоръка за спешно закупуване на система за изкуствено слънце.

Казусът с изкуственото слънце не е нов, а още през януари тази година Plovdiv24.bg първи информира обществеността за него.

В началото на годината изпълнителният директор на "канарчетата" Алексей Киричек представи на администрацията на Общината условията за международни мачове от най-високо ниво, като едно от тях е именно наличието на изкуствено слънце.

Инж. Атанас Чилингиров, ръководител на комисията от Община Пловдив, сподели от своя страна, че изкуственото слънце е необходимо, за да се запази зелено и свежо тревното покритие на терена.

"Нищо не може да ни затрудни. Трябват само малко усилия и малко пари", добавя тогава Чилингиров.

Преди дни кметът на Пловдив - Костадин Димитров, на свой ред заговори за болната тема по изкуственото слънце, както и за закупуването на вентилатори.

"Относно това какви допълнителни уреди трябва да се поставят - вентилатори, изкуствено слънце или нещо друго, което е необходимо за стадиона, това трябва да е след едно добро обследване и примери от чужбина. Защото такива затворени стадиони има и в други държави."

На всички вече е ясно, че за добро състояние на тревната настилка е необходимо да се набави изкуствено слънце и вентилатори. В продължение на месеци топката продължава да се предава между институциите и клуба, а решението не се намира, времето минава, а следващият мач на националния отбор е през октомври.

Докога най-красивият стадион в България ще бъде с лошо тревно покритие и ще се намери ли кой да закупи изкуственото слънце - ще следим в следващите седмици и месеци.

В Пловдив няма да открием топлата вода с изкуственото слънце, което е налично на закритите стадиони в Европа и по света. В галерията можете да видите как изглежда въпросната технология на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен.
Още по темата: общо новини по темата: 832
11.09.2024
09.09.2024
04.09.2024
28.08.2024
22.08.2024
15.08.2024
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
И сто слънца да заблестят нищо няма да стане, този стадион е строен по сгрешен проект. Това подобие на стадион за нищо не става. Решението е едно, всичко се изравнява със земята и наново. Бутаййй.
-1
 
 
Няма да е зле и една изкуствена купа да ни вземат
-1
 
 
Аз предлагам освен изкуственото слънце,общината да закупи и изкуствена луна,както и климатизация за златния стадион на Ботев! Безгранична наглост!
+2
 
 
Така или иначе такова чудо ще трябва да се взима , ако ще трябва и да Лаута да се взимат 2 бр , има достатъчно много пари още за стадионите , сега като се поразрових се оказва , че 2/3 от стадионите в Европа имат такова слънце, което означава, че не нещо кой знае какво .....да се преразпределят средства от следващия етап на поръчката за ст Ботев специално...някой да каже за Лаута дали ще има този проблем , да не изпаднат и Локомотив после в неловко положение...
0
 
 
Този клуб (със собственик милиардер) ще закупи ли най-накрая нещо със собствени средства за този стадион или ще чака постоянно данъкоплатците да плащат особено след вече бяха наляти 100 (СТО!!!!!) милиона в този стадион в пъти повече от всички други в България?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенове на Ботев подкрепиха ПСВ в Торино
Четири девойки от Ботев с повиквателна за националния отбор
Керкез се отказа от нападател, идват още трима от Виста
В Ботев си спомниха за пълния стадион от евроучастието
Джеймс Етоо: ЦСКА е голям клуб, нямах никакви колебания за трансфера
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: