Решението за тревата на "Колежа" се знае от януари, но топката се прехвърля между институциите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
11:01 / 12.09.2024
5506
Темата със състоянието на тревната настилка на стадион "Христо Ботев" обиколи България и света, а конкретно решение на проблема продължава да няма.

Във вчерашния ден стана ясно, че Община Пловдив е дала предписание на ПФК Ботев за незадоволителното състояние на тревното покритие на "Колежа".

От фирмата, която поддържа тревата на стадиона, пък прехвърлят топката към Общината и клуба с препоръка за спешно закупуване на система за изкуствено слънце.

Казусът с изкуственото слънце не е нов, а още през януари тази година Plovdiv24.bg първи информира обществеността за него.

В началото на годината изпълнителният директор на "канарчетата" Алексей Киричек представи на администрацията на Общината условията за международни мачове от най-високо ниво, като едно от тях е именно наличието на изкуствено слънце.

Инж. Атанас Чилингиров, ръководител на комисията от Община Пловдив, сподели от своя страна, че изкуственото слънце е необходимо, за да се запази зелено и свежо тревното покритие на терена.

"Нищо не може да ни затрудни. Трябват само малко усилия и малко пари", добавя тогава Чилингиров.

Преди дни кметът на Пловдив - Костадин Димитров, на свой ред заговори за болната тема по изкуственото слънце, както и за закупуването на вентилатори.

"Относно това какви допълнителни уреди трябва да се поставят - вентилатори, изкуствено слънце или нещо друго, което е необходимо за стадиона, това трябва да е след едно добро обследване и примери от чужбина. Защото такива затворени стадиони има и в други държави."

На всички вече е ясно, че за добро състояние на тревната настилка е необходимо да се набави изкуствено слънце и вентилатори. В продължение на месеци топката продължава да се предава между институциите и клуба, а решението не се намира, времето минава, а следващият мач на националния отбор е през октомври.

Докога най-красивият стадион в България ще бъде с лошо тревно покритие и ще се намери ли кой да закупи изкуственото слънце - ще следим в следващите седмици и месеци.

В Пловдив няма да открием топлата вода с изкуственото слънце, което е налично на закритите стадиони в Европа и по света. В галерията можете да видите как изглежда въпросната технология на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен.


Виж коментарите (17)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).