ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Футболен ежедневник: Играят ЛатиноБерое срещу АфроБотев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:00 / 13.09.2024Коментари (7)2547
Един от футболните ежедневници в България - "Мач Телеграф", публикува материал за предстоящия сблъсък между Берое и Ботев.

В заглавието на статията, както е в самия текст, битката е определена като сблъсък между "ЛатиноБерое и АфроБотев".

Ето и пълния текст на статията:

В събота в Битката за Тракия: ЛатиноБерое vs. АфроБотев

Битката за Тракия е един от най-горещите мачове в българския футбол, противопоставял през годините велики футболисти като Петко Петков, Дано Митев, Васил Драголов - от едната страна, и Петър Зехтински, Костадин Костадинов, Атанас Пашев - от другата. Но към днешна дата тези романтични времена отдавна са в миналото. В събота, 14 септeмври, от 20 часа феновете в Стара Загора ще видят дуел между ЛатиноБерое и АфроБотев, защото такава е действителността.

Настъплението на южноамериканци към Града на правите улици в последните два сезона е огромно. В момента в състава на аржентинския треньор Хосе Луис Ачиари са сънародниците му Лучано Скуадроне, Франко Рамос, Хуан Саломони, Енцо Еспиноса, Тиаго Сейхас, Сегундо Пачаме, Кевин Сейхас, Франсиско Политино и Леандро Годой, уругвайците Мануел Монсеглио и Франсиско Сагардия, както и бразилците Винисиус Белоти и Артур Мота. Като прибавим и националът на Доминиканска Репулбика Хуанка Пинеда, то екзотиката става пълна. В Берое ако не знаеш испански, изглеждаш обречен. Защото в тима са още Карлос Алгара, Ойер Сариеги, Фелипе Чакартеги, Алберто Салидо и Исмаел Ферер, родени в страната европейски шампион. Реално българите в Стара Загора са малцинство – Стефан Гаврилов, Станислав Йовков и Викторио Вълков. Тъжно, но факт.

Да, в Ботев Пд има много повече българи. Капитанът и лидер Ивелин Попов, Янис Карабельов, Николай Минков, Атанас Чернев, Андрей Йорданов, Никола Илиев и контузеният Георги Николов. Но там мнозинство са африканците, предвождани от Антъни Уджа, който обаче лекува тежка травма. Най-много са нигерийците –  3 (Кристиан Нвачукву, Самуел Акере и Ехие Укаки). В тима има един гвинеец – Антоан Конте, един от Кот д'Ивоар (Сирики Диабате), както и камерунецът Вини Трибуле. Тук говорим за цели 6 човека. Интернационалната колония на "Колежа“ продължава с Алекса Мараш (Черна гора), Ален Корошец (Словения), Матиюс Ремейкис (Литва), Антонио Перера (Испания), Константинос Балоянис (Гърция), Йонас Там и Матвей Игонен (Естония), както и Ханс Бернат от Дания.

13 латиноси от едната страна, както и 6 африканци от другата. Това е към днешна дата Битката за Тракия. Въпреки че ДНК-то на този голям мач е подменено, зарядът му винаги ще е огромен.
Още по темата: общо новини по темата: 647
18.09.2024
18.09.2024
18.09.2024
18.09.2024
17.09.2024
17.09.2024
предишна страница [ 1/108 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Теа папагалите с подменената история и година на основаване, само черни имат в отбора, за разлика от нас-където сме само бели футболисти, и агитката ни е основно скинхедс. Ей жалтури ша ва смакчаме
+2
 
 
Афро, мафро, ама на нас навсякъде ни викат "цигани, цигани".
-3
 
 
Дъното стигнахте индианциии хахаа тоя клуб е пред закриване. АфроБотев как ви отива хахахах няма такъв резил, нама такива подигравки, за смях на цяла България. Новия ви прякор който си е истина АфроБотев хахахаба
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенове на Ботев подкрепиха ПСВ в Торино
Четири девойки от Ботев с повиквателна за националния отбор
Керкез се отказа от нападател, идват още трима от Виста
В Ботев си спомниха за пълния стадион от евроучастието
Джеймс Етоо: ЦСКА е голям клуб, нямах никакви колебания за трансфера
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: