В Стара Загора: Ботев спечели "Битката за Тракия", изгониха Ивелин Попов

Автор: Тодор Благов
Коментари (7)
21:56 / 14.09.2024
5054
Ботев (Пловдив) се наложи с 1:0 над Берое (Стара Загора) в среща от 7-ия кръг на Първа лига. "Битката за Тракия" се игра на стадион "Берое" под Аязмото.

Неприятно впечатление направи наличието на едва трима българи в стартовите състави на двата тима, като и тримата родни играчи бяха в отбора на "канарчетата".

Във втората минута опасен удар на Кристиан Нвачукву бе блокиран от бранител в "зелено".

Последваха два изстрела на "заралии" от Франсиско Сагардия и Винисиус Белоти, но и двата опита бяха отразени от Ханс Бернат.

В 24-ата минута Константинос Балоянис бе оставен непокрит около точката на дузпата и стреля от въздуха, но не успя да нацели кълбото по най-добрия начин.

В 38-ата минута "канарчетата" откриха резултата. Ивелин Попов намери Антонио Перера, той продължи към Кристиан Нвачукву, а юношата на Виста прокара топката между краката на вратаря за 0:1.

Второто полувреме стартира в доста спокойно темпо, нетипично за "Битката за Тракия". Скуката бе нарушена в 58-ата минута, когато Георги Кабаков ядоса "канарчетата" за спорно нарушение на Йонас Там.

В 63-ата минута Енцо Еспиноза отправи удар от ъгъла на наказателното поле, който бе избит без проблеми от Ханс Бернат. В 70-ата минута отново Нвачукву отправи втория точен удар за Ботев, но той бе спасен от Мота.

В 78-ата минута домакините бяха близо до изравяването, но късметът покри "канарчетата". Центриране отдясно прати топката към Хуан Торес, той засече с глава, Ханс Бернат не мръдна от голлинията, а кълбото премина на сантиметри от гредата.

В 86-ата минута капитанът на "жълто-черните" Ивелин Попов бе изгонен от Георги Кабаков с директен червен картон за нарушение в центъра на терена, като ситуацията бе разгледана и от системата VAR.

С днешния успех Ботев се изравни на върха в класирането с отбора на Левски, преди изиграването на мача на "сините" с ЦСКА 1948.

Берое: Артур Мота, Оиер Исаса, Хуан Саломони, Лучиано Скуадроне, Фелипе Чакартеги, Франциско Лима, Карлос Пахаме, Исмаел Хименес, Винисиус Белоти, Карлос Алгара, Алберто Техеро

Резерви: Рубен Барос, Джани Политино, Енцо Барета, Хуан Торес, Стилян Русенов, Мануел Монсеглио, Мирослав Георгиев, Кевин Сейхас

Ботев: Ханс Бернат, Ехие Укаки, Йонас Там, Ивелин Попов, Николай Минков, Антоан Конте, Антонио Перера, Янис Карабельов, Константинос Балоянис, Кристиан Нвачукву, Алекса Мараш

Резерви: Матвей Игонен, Никола Илиев, Кристиан Каси, Дамян Йорданов, Габриел Златанов, Костадин Татаров, Атанас Чернев, Ален Корошец, Вини Трибуле



Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).