Феновете на Спартак: Стадионът е най-ценното и най-важното за нас! Никога няма да се откажем!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:02
1262
Феновете на Спартак Пловдив излязоха с остра и категорична позиция. Те използваха официалната си страница във Фейсбук, а реакцията им е свързана с все повече лансираната версия от Община Пловдив да превърне в парк сегашния полуразрушен стадион "Тодор Диев".

За тази идея Plovdiv24.bg бе първата медия, която запозна обществеността преди време, но е факт, че и до днес никой от ръководните фактори в Общината или пък в ръководството на футболния клуб не се изказва с категорична позиция.

"Почти е решено стадионът да го няма в този му вид. Пробивът и планираните разширения покрай него, направиха така, че практически нашият дом да не става за футбол. Няма паркоместа, няма и буквално вече никакво място, а само ще се "яде" от стадиона. Нормален мач няма как да се проведе там по изискванията на БФС, неслучайно Спартак е принуден да се премести на бившия "Работнически", сега база на клуба, която обаче е дадена под наем срещу една много сериозно сума месечно", написаха "синьо-белите" привърженици.

Ето какво още се казва в тяхната позиция:

Спартак има амбиции да се завърне в професионалния футбол максимално бързо, затова му трябва хубав стадион, който да отговаря на това ниво, а и сред задължителните изисквания на БФС е професионален отбор да има един немалък брой паркоместа. Още тук се вижда, че беше направено така, че клубът да бъде поставен пред свършен факт със стадион "Тодор Диев", на практика става неизползваем за мъжки мачове.

Ние никога няма да се откажем от любимият ни стадион, който на такова ключово място можеше да стане едно бижу, но се превърна в това сега, неслучайно стана и общински в едно удобно време! Нека обаче погледнем нещо друго. Велможите искали да правят парк или зона за отдих, така, добре, но хора, кой ще обезщети Спартак, че му се взима най-ценното, най-важното!

На Ботев и Локото построиха стадиони, добре, вече не можем да се мерим с тях поп фенска маса, както беше едно време, да са им честити. Тук идва другият момент. Общината изготвя проект, който вече е на финална права и ще строи нова трибуна на стадион "Марица", става въпрос за Общината! Бяха обещани 10-11 млн. лв. за това!

Кой и какво ще направите за големия отбор Спартак??? Искате да му вземете стадиона! Това не е иди ми, дойди ми. Взимате цял стадион, ще дадете и на този славен клуб. Дадохте базата под наем срещу голяма сума, е сега я дайте безвъзмездно и налейте и в Спартак няколко милиона, за да стане нов стадион "Тодор Диев" на новото място (пак говорим, ако не са затворени всички врати за истинския стадион).

На този голям отбор му отива едно хубаво китно стадионче за 4 000 - 6 000 души, дайте, помогнете и направете. Другите отбори също си имат собственици, но получиха, така че драги господа Общинари, четете и мислете! Спартак е голям отбор, сигурни сме, че феновете на другите отбори ще ни подкрепят за нашите думи.

И господа, мислете мъдро и трезво, за да не се стига до нещо, което никой не иска, защото, ако привържениците и "Кючук Париж" излезе по улиците за нещо толкова важно, сме сигурни, че другите пловдивски отбори ще ни подкрепят! Нека не се стига до там, дайте на всички, за да просперира футболен Пловдив!

Цял квартал, а и град Пловдив следи темата с голям интерес, бъдете мъдри, за да не се повтаряме отново след време!

САМО СПАРТАК - един голям отбор, с големи легенди и вече не толкова много привърженици като преди, но много верни и обичащи клуба си! Гладиаторските сърца не умират, колкото и болка да са преживели през годините!

За Спартак, благодарим!


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).