ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Много пропуски, червен картон и загуба за Ботев в Кърджали
Автор: Тодор Благов 21:56 / 23.09.2024Коментари (1)1393
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) загуби с 0:1 визитата си на Арда (Кърджали) в среща от 9-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на "Арена Арда" в Кърджали.

"Канарчетата" имаха превес през голяма част от игровото време, но не успяха да се възползват от него. "Жълто-черните" завършиха мача в намален състав, след като Йонас Там бе изгонен с червен картон в 60-ата минута.

В 3-ата минута Ехие Укаки се устреми по десния фланг, преодоля няколко бранители и стреля от чиста позиция, но в тялото на Господинов, който спаси.

В 10-ата минута късметът покри домакините. След центриране от корнер Вини Трибуле бе оставен непокрит и от малкото наказателно поле засече с глава, вратарят на домакините изби, а топката се отклони от страничната греда.

В следващите минути пловдивчани имаха териториален превес, но не успяха да затруднят стража на "сините". В 37-ата минута Господинов улови удар от средна дистанция на Антонио Перера.

4 минути по-късно "канарчетата" изпълниха късо корнер, последва центриране и Вини Трибуле засече с глава, но отново стражът на кърджалийци внимаваше и изби.

Първата добра ситуация за Арда дойде в 43-ата минута, когато дълга топка изненада защитата на Ботев, последва удар на Борислав Цонев, но той бе блокиран от бранител.

Второто полувреме стартира с няколко статични положения за "канарчетата", но в 59-ата минута домакините откриха резултата. Много груба грешка в отбраната на Ботев подари топката на "сините" и Иван Тилев разстреля Ханс Бернат за 1:0.

Ситуацията за пловдивчани се усложни допълнително, след като голът бе прегледан със системата VAR, а секунди преди него Йонас Там влезе много опасно в краката на Чинонсо Офор и бранителят бе изгонен с директен червен картон.

В 65-ата минута Станислав Иванов нахлу опасно по десния фланг и центрира остро, но вратарят на "канарчетата" внимаваше и пресече паса. 120 секунди по-късно плътен удар на капитана Антоан Конте бе избит от Анатолий Господинов.

Секунди след като се появи в игра Ивайло Видев можеше да изравни резултата, но от чиста позиция не успя да отправи добър удар към вратата на домакините.

Малко след това Видев пусна към Антонио Перера, който от своя страна продължи към Алекса Мараш, нападателят напредна и стреля, но във външната част на мрежата на Господинов.

В 83-ата минута Кристиан Нвачукву осъществи поредния си индивидуален рейд и стреля, но много далеч от целта. В първата минута на продължението отново нигериецът направи пробив, който бе неуспешен и добра възможност за пловдивчани бе пропиляна.

Три минути по-късно се стигна до любопитна ситуация на терена. Превиващият се на терена Чинонсо Офор рязко се изправи при атака на своя тим, а главният съдия Драгомир Драганов се възмути от поведението на нападателя и му показа жълт картон.

Арда: Анатолий Господинов, Густаво Каскардо, Баран Аксака, Чинонсо Офор, Борислав Цонев, Емил Виячки, Иван Тилев, Димитър Велковски, Лъчезар Котев, Феликс Ебоа, Станислав Иванов

Резерви: Петър Петров, Милен Стоев, Пламен Крачунов, Стефан Статев, Борис Тютюков, Илкер Будинов, Джелал Хюсеинов, Тонислав Йорданов, Иво Казаков

Ботев: Ханс Бернат, Ехие Укаки, Йонас Там, Николай Минков, Антоан Конте, Антонио Перера, Янис Карабельов, Константинос Балоянис, Кристиан Нвачукву, Ален Корошец, Вини Трибуле

Резерви: Матвей Игонен, Никола Илиев, Кристиан Каси, Дамян Йорданов, Ивайло Видев, Габриел Златанов, Борислав Маринов, Атанас Чернев, Алекса Мараш

Още по темата: общо новини по темата: 661
23.09.2024
23.09.2024
23.09.2024
23.09.2024
23.09.2024
21.09.2024
предишна страница [ 1/111 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
вай вай май ботив пак излагаш нас. бай зингаревич да си взима бабериците и да се маха стига с това тото саде ботев саде бай ачо сълзата
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте бурната радост на Арда след успеха над Ботев
Душан Керкез: Една грешка промени всичко, това е футболът!
Антоан Конте капитан за "канарчетата", съставите на Арда и Ботев
Ботев прати шеф на Славия - Левски, гледа двама чужденци от "белите"
Арда е безгрешен домакин, Ботев мачка като гост! Сблъсък с много въпросителни в Кърджали
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: