Кампанията "Спортът е в Северен!" стартира с вълнуваща програма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56
249
От 24 до 27 септември район "Северен" в Пловдив ще бъде домакин на Спортна седмица Северен 2024 - вълнуваща инициатива, която има за цел да обедини ученици, родители, учители и спортни клубове около радостта от движението и физическата активност.

Това събитие, организирано съвместно от Община Пловдив, район Северен и BG Бъди Активен, е по повод Европейския ден на спорта в училище, който се отбелязва на 27 септември за десета поредна година и е част от новата дългосрочна кампания на местната власт "Спортът е в Северен!", която цели да насърчи провеждането на инициативи и активности, стимулиращи към повече ежедневна физическа активност и насочени за всички възрастови групи.

Кампанията "Спортът е в Северен!" ще се провежда целогодишно, като ще включва редовни тренировки, събития и инициативи в партньорство с местни спортни клубове. Целта е да се създадат повече възможности за спорт и физическа активност сред децата и жителите на района. Спортната седмица ще бъде кулминация на усилията на местната власт и партньорите за насърчаване на по-здравословен начин на живот.

Кметът на район Северен, Венцислава Любенова, сподели:

"За нас спортът е не само средство за поддържане на добра физическа форма, но и начин за изграждане на сплотена и активна общност. С кампанията 'Спортът е в Северен!' и Спортната седмица целим да покажем на децата, че спортът може да бъде забавен, достъпен и да играе ключова роля в тяхното развитие. Вярвам, че заедно ще изградим една по-активна и здравословна среда за всички жители на района.“

Основна програма на Спортна седмица Северен 2024:

24 септември (вторник)

📍 Откриване на Спортната седмица в НУ "Христо Ботев"

⏰ 10:30 – Приветствия от официални гости. След церемонията учениците ще участват в активности по зони, насочени към различни спортни дисциплини.

25 септември (сряда)

📍 Баскетболен турнир – район Северен. Баскетболният турнир се организира от БК Локомотив и открива първата поредица съвместни инициативи и дейности.

26 септември (четвъртък)

📍 Волейболен и футболен турнир – район Северен

27 септември (петък)

📍 Честване на Европейския ден на спорта в училище – ОУ "Райна Княгиня"

⏰ 13:00 – Приветствия от официални гости, награждаване на участниците и демонстративни тренировки по зони, които ще предложат многообразие от спортни дейности за учениците.

Спортната седмица ще завърши с българско хоро, което ще обедини всички участници – ученици, учители и гости – в празнична атмосфера, подчертавайки ролята на спорта като средство за колективно вдъхновение и удоволствие.

Спортна седмица Северен се осъществява с подкрепата на: БК Локомотив, ФК Ботев Пловдив, Танцова школа Сияние, Народно Читалище "Проф. Кирил Дженев - 2018", Балетна школа Фламинго, Колоездачен клуб Курбел, Школа по актьорско майсторство “Бубарак", Школа по пантомима “Пантарей", WOW GYM / Top Fighters, Спортен клуб по ДА ДАО-Север, Спортен клуб Син Дао към Федерацията по УШУ, Красимира Стойчева, Цветана Божилова, Федерация по Ръгби, Карате клуб “Кофукан" Пловдив, Пловдивски културен институт и други участници.

Представители на BG Бъди Активен споделиха:

"Европейският ден на спорта в училище е събитие, което има за цел не просто да ангажира децата в еднократна физическа активност, а да им покаже колко важно е движението като част от ежедневието. С всяка година ние наблюдаваме все по-голямо участие на детски градини и училища и все повече деца и подрастващи, които търсят и откриват своя начин на бъдат физически активни редовно. Радваме се, че сме част от тази инициатива и вярваме, че Спортната седмица в район Северен ще остави трайна следа у децата и младежите."

Кампанията "Спортът е в Северен!" ще продължи през цялата година с редовни спортни инициативи, организирани в сътрудничество с местни спортни клубове и организации. Това включва тренировки по различни спортове, демонстрации и събития, насочени към популяризиране на физическата активност и здравословния начин на живот сред всички жители на района.

Присъединете се към нас, защото спортът е в Северен!


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 18


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).