16-годишна сътвори фурор в Пловдив

Автор: Александър Антонов
Коментари (0)
21:17 / 24.09.2024
885
Един сребърен и два бронзови медала спечели 16-годишната русенка Анита Петкова на Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса за младежи и девойки до 21 години в Пловдив.

Възпитаничката на Спортен клуб "Дунав" и Ученическата спортна школа в Русе отстъпи на полуфинала в индивидуалната надпревара от шампионката Цветелина Георгиева. На двойки при девойките в тандем с Дея Милтанова бе спряна на същата фаза отново от представители на Юнак Ардино - Цветелина Георгиева / Сиделя Мутлу. При смесените двойки Анита стигна до финала заедно със Стефан Димитров от Марек Дигеста спорт Дупница. 

"Трите медала от това първенство показват израстването на Петкова, тъй като тя е само на 16 години“, коментира наставникът ѝ Петър Петров.  

Той разясни, че на младата състезателка ѝ предстоят участия с националния отбор в Косово и Унгария, както и със женския отбор на Дунав. 

По-рано тази година, още преди да навърши 16 години, тя спечели 17-то издание на турнира "Олимпийски надежди“ в Албена в конкуренцията на 16 от най-добрите девойки до 19 години у нас.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 27
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).