Легенда, лидер и капитан с "черно-бяло" сърце! Честит рожден ден на Димитър Илиев!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (5)
08:58
1336
Лидерът и капитан на Локомотив Пловдив Димитър Илиев празнува днес. Нападателят, който отдавна заслужи статута на легенда в родния си клуб, навършва 36 години.

Димитър Илиев бе в основата на най-големите успехи на Локомотив Пловдив през последните години. Той вдигна 3 купи (два пъти Купата на България и веднъж Суперкупата на страната), а освен това спечели и сребърни медали в шампионата.

Огромно признание капитанът получи и от спортните журналисти, които го избраха за Футболист №1 на България за 2019 и 2020 година. В цялата история на Локомотив Пловдив този приз е бил присъждан само на още един играч на черно-белите - великият Христо Бонев, който го печели три пъти.

Димитър Илиев печели и наградата "Футболист на футболистите" за сезон 2019-2020 в традиционната анкета на Асоциацията на българските футболисти, в която гласуват всички професионални футболисти от Първа и Втора лига.

Само преди дни рожденикът постигна "гросмайсторската" норма от 300 официални мача с Локомотив Пловдив, в които е реализирал 87 гола и 45 асистенции.

Екипът на Plovdiv24.bg честити рождения ден на Димитър Илиев и му пожелава здраве, късмет и още щастливи мигове с клуба на неговото сърце!


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).