ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (18) | Вчера (27)
Официално: Отказа се от футбола на 31 години! Спечели Световното и 4 пъти Шампионска лига
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:45Коментари (0)613
© Getty Images
Френският защитник Рафаел Варан официално сложи края на своята футболна кариера на възраст от 31 години. Това стана ясно от изявление, което беше разпространено от настоящия му клуб Комо.

“Казват, че всички хубави неща имат своя край. В моята кариера аз приех много предизвикателства и ги преодолявах едно след друго, въпреки че почти всички изглеждаха невъзможни. Невероятни емоции, специални моменти и спомени, които ще траят цял живот. Размишлявайки върху тези моменти, с огромна гордост и чувство на удовлетворение аз обявявам своето оттегляне от играта, която всички ние обичаме. Придържам се към най-високия стандарт и искам да се оттегля все още силен вместо просто да се държа за играта. Изисква се голяма доза кураж, за да се вслушаш в сърцето и инстинкта си. Желанието и нуждите са две различни неща. Падал съм и съм ставал хиляди пъти, но в този случай е моментът да спра и да окача бутонките си, след като в последния си мач аз спечелих трофей на “Уембли".

Обичах да се боря за себе си, клубовете си, страната си, съотборниците си и феновете на всеки отбор, за който съм играл. От Ланс през Мадрид до Манчестър, както и националния тим. Защитавах всяка емблема с всичко, което имах, и обичах всяка една минута от пътуването. Играта на най-високо ниво е вълнуващо преживяване. То тества всяко ниво на тялото и ума ти. Емоциите, които преживяваш, не можеш да намериш никъде другаде. Като спортисти, ние никога не сме удовлетворени, нито се задоволяваме с постигнатите успехи. Такава е природата ни и това е, което ни захранва. Нямам съжаления и не бих променил нищо. Спечелих повече от това, за което бих могъл да си мечтая. Но освен отличията и трофеите, аз съм горд, че независимо от всичко аз се придържах към принципите си да бъда искрен и се опитвах да оставям всяко място в по-добро състояние от това, в което го заварвах. Надявам се, че съм направил всички вас горди.

И така започва един нов живот извън терена. Ще остана в Комо, просто без да ползвам моите бутонки и предпазни кори. Това е нещо, за което нямам търпение да ви споделя повече скоро. Сега се обръщам към всички фенове на всеки клуб, за който съм играл, към съотборниците ми, треньорите и персонала… от дъното на сърцето аз ви благодаря за това, че направихте това пътуване по-специално от моите най-смели мечти, които някога бих могъл да имам. Благодаря на футбола. С обич, Рафа", гласи изявлението на бранителя.
Още по темата: общо новини по темата: 116
24.09.2024
23.09.2024
18.09.2024
18.09.2024
17.09.2024
17.09.2024
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Трима от Ботев с повиквателна за националния отбор
Решено е: Мачът между Кобрата и Махмуд Чар няма да е на "Колежа"
Станислав Генчев следи изкъсо Ботев
Все още не е отсъждана дузпа в мачовете на Ботев и Локо през сезона
Ботев с оферта: Пазаруваш за 35 лева - участваш в томбола за билет
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: