Олимпийски, световни и европейски шампиони уважиха спортен празник в ДГ "Мирослава"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:56 / 27.09.2024
729
Олимпийски, световни и европейски шампиони уважиха спортния празник "Детска олимпиада“, който се проведе днес в ДГ "Мирослава" в Пловдив. Събитието бе по повод европейския ден на спорта, като кампанията "Бъди активен“ има за цел да насърчава физическата активност сред учениците и малчуганите от детските градини в България.

"Детска олимпиада“ се провежда от екипа на ДГ "Мирослава“ от 2011 година насам, когато патрон става председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Празникът бе открит от малки знаменосци и атрактивни мажоретки, а след това всяка възрастова група имаше възможността да премине различни двигателни дейности, организирани в обособени станции.

Специални гости на празника бяха двукратният олимпийски шампион и заместник-кмет на Пловдив Николай Бухалов, световната шампионка на дълъг скок за девойки и най-добра атлетка на България за 2022 и 2023 година Пламена Миткова и треньорът й Ивайло Русенов, както и европейският шампион до 23 години по джудо Янислав Герчев, който е участник на олимпийските игри в Рио (2016) и Токио (2021).

Футбол с малките таланти поиграха нападателят на Локомотив (Пловдив) и младежки национал на България Петър Андреев и треньорът Тони Боджев, които преди това с няколко различни упражнения "провериха“ техниката и точността на децата при шутиране към противниковата врата.

С много ентусиазъм малчуганите, заедно със своите родители, дриблираха и показаха завидни умения на баскетболното игрище, наставлявани от бившата ни националка Марияна Николова. Зумба инструкторът Невена Анчева раздвижи малки и големи с ритмична музика.

Приятни емоции с детска йога предизвика професионалният инструктор от йога студио "Релакс“ Диана Пашалиева, подкрепена от Кремена Вълева - майка от детската градина.

"За нас е чест, че хора като вас, прославили Пловдив и страната ни, уважихте празника ни. Вие сте пример и вдъхновение за децата да спортуват и да растат здрави и силни! Благодаря ви!“, обърна се към гостите директорът на ДГ "Мирослава“ Елица Генова.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 17
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).