Какво се случва в Локомотив? Илко Пиргов с яростна атака към Любо Пенев, отправи му куп обвинения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
22:09 / 28.09.2024
1869
Спортно-техническият директор на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов говори пред медиите на стадиона в парк "Лаута". Бившият вратар на Пирин (Благоевград), ЦСКА, Черно море, Литекс и "смърфовете" направи това след загубата на тима на Любослав Пенев с 0:2 от Крумовград.

"Мисля, че е честно и нормално клубът да излезе с някаква позиция след интервюто на г-н Любослав Пенев от вчера. Като пряко замесен в случващото се в клуба, бих искал да изразя моята гледна точка и гледната точка на Локомотив. Искам да запозная черно-бялата общественост каква е ситуацията в клуба.

Относно трансферите - селекцията с г-н Пенев беше доста труден процес. От първия ден показа някаква почти незаинтересованост. В средата на юни, когато се разбра, че най-вероятно г-н Пенев ще бъде новият треньор на Локомотив (Пловдив), имах среща с него, представих му списък с български футболисти, които се очаква да напуснат отборите си. Отделно съм изгледал 280 футболисти и съм му предложил между 30-40 футболисти. С някои от тях наистина не се получиха нещата, но това е двустранен процес, не винаги можем да привлечем футболист, който харесваме ние. Имаме рамка в бюджета, с която трябва да се съобразяваме - аз и всеки в клуба. Не знам той доколко е доволен от футболистите, които предложих, но от негова страна почти не бяха предложени никакви. Единствено и само футболисти от Хебър. Аз бях против. Не искам да обиждам Хебър, но самият профил на клуба не отговаря на този на Локомотив. Целите в Локомотив са по-високи.

Трансферът на Мичи Нтело е следствие от клауза в договора на г-н Пенев, осигуряваща му процент от всички изходящи трансфери на Локомотив. Действията и подходът на г-н Пенев към Мичи Нтело провокираха неговата продажба. Г-н Пенев няма никакъв интерес от спортно развитие на клуба. Личният финансов интерес е първостепенен фактор във всички негови действия и решения. Отношението на г-н Пенев към Мичи Нтело ни принуди да го продадем. Това е рекорден трансфер за Локомотив.

Г-н Пенев в частен разговор с мен поиска да издейства продажбата на Оливер Камдем. Казах му, че е невъзможно. Отказах този трансфер. Друг проблем - испанските треньори, които са на заплата в клуба. Нямам идея какъв ценз имат, дали са треньори, физиотерапевти, нямам никаква идея. Идваха два пъти, първият път беше на лагера в Боровец. В частен разговор с г-н Пенев исках резултатите от изследванията, той ми каза, че тези резултати са за лично ползване. Това е несериозно - клубът плаща заплата на някого, но не получава резултатите. И до днес не знам каква работа са свършили тези треньори.

За осемчасовия работен ден - това беше продиктувано от отношението на г-н Пенев към тренировъчния процес. Имаше тренировки, в които той пристига 20-30 минути преди тренировката с автомобила си, няма време да се оправи, това беше проблем и по време на подготовката, при селектирането на футболисти. Срещу Берое в Стара Загора отборът пристигна на стадиона час и половина преди началото на мача, г-н Пенев пристигна с личния си автомобил 35 минути преди началото на мача. Това е меко казано несериозно. Не го изисквам аз или г-н Крушарски като собственик, това го изисква институцията Локомотив. Личният пример е от огромно значение за всички футболисти в клуба.

Условията за работа в клуба - ако условията, които предоставя Локомотив, не отговарят на изискванията на г-н Пенев, най-нормалното беше преди да си подпише договора, да каже това нещо и да не приеме офертата. Не е сериозно това да е причина за слаби резултати. Започвам девета година в Локомотив, при тези условия спечелихме три купи, едно второ място, всички треньори преди него са нямали проблеми с условията. Това е несериозно - ако не те устройват условията, най-нормалното е да не приемаш работата.

Процесът за регистрацията на футболисти извън ЕС в България е тромав. Г-н Пенев беше запознат с тези срокове, зависим като клуб пряко от институциите в България, Локомотив не решава сам какъв да е срокът за изваждане на работна виза. Г-н Пенев също е много добре запознат с това.

Г-н Пенев не е изградил нищо тук към днешна дата. Над 20 години съм бил професионален футболист, работил съм с доста големи треньори, говоря като бивш състезател, досега не бях виждал подготвителен период с по една тренировка на ден. При нас няма двуразови тренировки, откакто г-н Пенев пое отбора. Беше засегната и темата за школата на клуба. Сигурен съм, че г-н Пенев не знае името на нито едно дете от школата или от втория отбор, той не е заинтересован с всичко случващо се в клуба.

След мача с Локомотив (София) казва: "Търсихме победата, не победихме, но важното е, че сумираме точки. Още една точка и продължаваме". С цялото ми уважение към г-н Пенев, но това изказване е неадекватно. Целите на Локомотив са много по-големи. Никой не може да ме убеди, че нямаме футболисти към днешна дата, с които да не можем да победим Локомотив (София), Хебър и Крумовград вкъщи. Както иска да ми го обяснява.

Огромен проблем имахме в началото на сезона - треньорът на вратарите от екипа на г-н Пенев е без никакъв лиценз. Това ни създаде огромни трудности. Има правила. Клубът трябваше да назначи лицензиран треньор на вратарите, също на заплата. Всички изисквания на г-н Пенев са осигурени - плодове след всяка тренировка, хранене и т.н. Ние обаче изискваме резултати. Локомотив е с отрицателна голова разлика, това не отговаря на целите на клуба.

Оставката е морален акт, имам принципи, нямаше как да не изляза с оставка и аз. Ако г-н Пенев остане треньор, няма шанс аз да остана в Локомотив. Искам да говоря лично с г-н Крушарски, за да го убедя да изплати последната заплата в клуба. Имаме забавяне от пет дни. Това го правя само заради Локомотив, надявам се да успея", каза шефът на Локомотив (Пловдив).


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).