Шахфестивал в Пловдив през уикенда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:28
420
В събота от 9:30 часа в Централния клуб на пенсионера на бул. "Васил Априлов" № 100 започва ежемесечният международен шахфестивал "Първи уикенд", организиран от шахклуб "Спартак".за 22-и пореден месец в Пловдив и за 44-и път в България. В него може да играе всеки желаещ, независимо от пол, възраст, сила или клубна принадлежност, като се явява и Етап № 7 от Държавните първенства за аматьори (мъже и жени) и Училищната национална купа за момчета и момичета.

Досега в него са участвали рекордните 612 човека от 10 държави, което го прави най-масовото състезание измежду всички спортове, провеждано някога в Пловдив. Фестивалът е утвърден от световната федерация FIDE като единствения, валиден за стандартен международен рейтинг и за български рейтинг и разряди.

Наградният фонд е в размер на 1200 лева, като първият приз е 400 лева, а има и отделни награди за жени, по рейтинг и възрасти, медали, предмети и книги. На закриването ще се разиграе и парична томбола за всички участници. ИК "Жанет 45" дари художествена литература за всички малки деца, а всеки състезател ще получи безплатно по пет шахкниги.

В събота от 19 часа президентът на Българската федерация по шах Атанас Куртенков дава безплатен банкет за всички играчи и за родителите им, на който ще отговори на всеки зададен му въпрос относно шаха, а и всеки ще може да предложи своите идеи за развитие на българския и пловдивския шах.

Шахклуб "Спартак" предлага на всички деца под 8 години безплатна професионална подготовка от лицензирани треньори, гарантирайки получаването на световна титла.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).