"Светулки RUN" - благотворително бягане в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:18
261
За трета поредна година в Пловдив се организира благотворителното бягане "Светулки RUN". Каузата тази година е насочена към събиране на средства, които ще бъдат разделени в подкрепа на Фондация "Очи на четири лапи" и единственото в България Национално читалище на незрящите. 

На първи октомври в Пловдив /Гребен канал/ и паралелно в още няколко български града, всички участници ще бъдат светулки с челници или друга светлина, за да се ориентират в тъмното и по този начин да подкрепят хората със зрителни увреждания. Именно това прави само по себе си събитието уникално! Началният час е 20:00, като предварителната регистрация за участие започва в 19:00 на трибуните на Гребния канал.

Програма:

1 Октомври (Вторник):

19:00-19:50 – Регистрация на място и заплащане на такса (дарение)

20:00-20:45 – Бягане по маркирано трасе

20:45-21:30 – Свободна програма и възможност за запознаване с каузата на хората със зрителни увреждания.

Трасе:

Бягането ще се проведе по 5-километровото трасе около Гребния канал по обособените за целта алеи.

Такса за участие:

Желаещите да участват при регистрация правят дарение в размер от 10 лв. на място.

Всеки е свободен да дари и по-голяма сума. 100 % от събраните средства от събитието, ще бъдат предоставени на Фондация "Очи на четири лапи" и единственото в България Национално читалище на незрящите.

Проявата не е със състезателен характер. Няма да има времеизмерване, официално класиране или награждаване с медали. Въпреки това, всеки е свободен да даде своя максимум и да се състезава със себе си и останалите бегачи.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 14


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).