Красива и успешна българка започна работа в българския футбол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:50
2024
Световната и европейска шампионка по сноуборд, коуч и ментор на млади спортисти Александра Жекова се присъединява към екипа от експерти на Българския футболен съюз.

В тази си роля, тя ще изпълнява функцията на спортен психолог за юношеските национални гарнитури на България от U15 до U19. 

Освен за оптималната ментална и психологическа подготовка на състезателите тя ще работи и с треньорите за оптимизирането на тяхната работа с подрастващите. 

"За мен е изключително удоволствие да се присъединя към екипа на БФС и съм благодарна за гласуваното ми доверие и възможност да работя както с момичетата от националния отбор, така и с подрастващите млади таланти от юношеските национални гарнитури. Ще пренеса целия си натрупан опит от работата ми с млади спортисти, за да изградим заедно една оптимална среда за работа и изграждане на успешни футболисти“, сподели Александра Жекова.

Александра се състезава на международната сноуборд сцена, от 11-годишна. През годините практикува и се състезава във всички сноуборд дисциплини, но от 2000- та година се специализира в Сноубордкроса, която е най-младата, динамично развиваща се и атрактивна за зрителите дисциплина. Тя е носителка на множество титли от Европейски и Световни първенства, както и от Световни купи - част от календара на Международната Ски Федерация - FIS. Тя е финалист в Зимните Олимпийски игри в Сочи 2014 и Корея 2018, и медалистка от Winter X Games - САЩ. 

Александра е тринадесет пъти Национален шампион на България в периода 2003-2018 г. и 67 пъти се класира в топ 10 за Световната Купа по Сноуборд, успех, който все още никой друг български състезател в тази дисциплина не е постигал. 

Като един от известните и значими български спортисти в зимните спортове, Александра е лидер, подхранващ екологични и социални кампании, насърчаващи съзнателен и здравословен начин на живот.

Има международен опит като посланник за различни брандове и такъв в кондиционната подготовка на атлети.

По настоящем е практикуващ коуч, сертифициран от Международната Коучинг Федерация ICF.

Подкрепя развитието на българския сноуборд, като участва в подготовката и менторството на младите поколения.

В последните три години се занимава успешно с управление и развитие на лична практика.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).