Локо продължи пропадането! Късен гол в Разград доведе до трета поредна загуба

Автор: Стойчо Генов
Коментари (4)
21:57 / 06.10.2024
1914
Отборът на Локомотив Пловдив продължи пропадането в Първа лига и записа трета поредна загуба. Черно-белите отстъпиха на хегемона в родния футбол Лудогорец с 0:1 в двубой от 11-ия кръг, който се игра на стадион “Хювефарма Арена" в Разград.

Рик Джонатан (84) бе точен за домакините.

Официален дебют за пловдивчани записаха бразилецът Марсилио и колумбиецът Хуан Переа, които чакаха повече от 2 месеца, докато получат работни визи. За първи път титуляр този сезон излезе Калоян Костов, който повече от 8 месеца се възстановяваше след скъсани връзки на коляното.

Поражението остави възпитаниците на Любослав Пенев с актив от 12 точки на 10-о място във временното класиране.

Домакините логично бяха доста по-активният тим и през първото полувреме създадоха няколко добри положения, които бяха пропуснати от Квадво Дуа, Якуб Пьотровски и Дерой Дуате.

Трябваше да изминат точно 60 минути, за да могат пловдивчани да отправят първия си удар в мача. Той бе дело на Оливър Камдем, който напредна отдясно и шутира от далечно разстояние, но твърде неточно в аут.

Пет минути по-късно след центриране от фаул бившият локомотивец Диниш Алмейда засече с глава, но Мартин Луков прояви страхотен рефлекс и успя да улови топката. При следващата атака на Лудогорец Дени Групер отправи бомбен удар, който бе избит в корнер от вратаря на черно-белите.

В 75-ата минута атака на домакините отдясно завърши с центриране на Кайо Видал в наказателното поле, където Ивайло Чочев се наведе, за да засече с глава топката, а тя удари напречната греда.

Така се стигна до 84-ата минута, когато "бетонът" на гостите не издържа и те допуснаха гол. Рик Джонатан се освободи от Камдем, след което необезпокояван напредна 2-3 метра. Последва шут по земя с десния крак, който свари неподготвен Мартин Луков и топката влезе в долния десен ъгъл на вратата му - 1:0.

Малко след попадението футболистите на Локомотив създадоха първото си опасно положение в мача. Камдем напредна отдясно и центрира в пеналта, където Пешов бе оставен свободен и засече с глава, но неточно в аут.

Дълбоко в добавеното време гредата за втори път спаси черно-белите от попадение във вратата им след удар на Джонатан и последвал рикошет.

Локомотив игра в състав:

Мартин Луков, Ангел Лясков, Хорхе Сегура, Калоян Костов, Оливер Камдем, Георги Каракашев (72- Мартин Хайдаров), Христо Иванов, Николас Пенев (80- Мартин Петков), Марсилио (71- Кристиян Пешов), Димитър Илиев (90- Ефе Али), Хуан Переа.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).