Венци Стефанов: Не знам школите на Ботев и Берое дали съществуват

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:35
3438
Босът на най-стария столичен клуб Венцеслав Стефанов коментира темата с броя на чужденците в българското първенство. Според него, ако ще се привличат чуждестранни състезатели, те трябва да бъдат поне от средна европейска класа, а не пред пенсия.

"Всичко опира до морала и разбирането на ръководителите на клубовете. Кирил Домусчиев има чужденци, но те са качествени и отборът участва в евротурнирите. По този начин влизат пари в клубовете. Ако и другите отбори, които използват чужденци и носят пари, съм съгласен, но те не носят. За да се стигне до това нещо, трябва да има една финансова обезпеченост на клубовете. Ако ще се взимат чужденци, те да бъдат поне от средна европейска класа, а не пред пенсия."

"Разбирам, че в някои клубове в България някои хора нямат думата. В Берое има един човек, който си прави бизнес. Приблизително е и с Ботев. Домусчиев има много и качествени чужденци, но поне участва в евротурнирите. Влизат пари в клубовете от фонд "Солидарност“. Чужденците в тези клубове обаче нямат тази класа да съперничат с европейските клубове. За да могат, трябва да има финансова обезпеченост. Ако взимаш чужденец, да е поне от средна европейска класа."

"Казаха ми, че в Албена щяло да има турнир на безработните чужденци. Няма да се учудя, ако вземем един-двама. Ние не залагаме на собствените си кадри. За какво са тези школи тогава? Аз не знам школата на Берое и Ботев дали съществуват. В Лудогорец тук-там излиза някой футболист, който отива в отбор от "А" група.", заяви Стефанов, цитиран от Sportal.

"Ако искаме в България да има футбол, трябва да има треньори, които имат нюха и панталоните на Димитър Пенев. Да отиде, да ги наложи и да ги направи носители на "Златната топка". Чест им прави, има такива, които разчитат на нашите кадри, но трябва работа. Не може с 35-40 минути работа тези деца да станат.", завърши президентът на "белите".


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).