ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Христолов: „Саидходжа получи оферта и от Швеция“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:34 / 21.01.2007Коментари (57)1675
©
В последните дни феновете на Ботев са заинтересувани около информациите за трансфери в чужбина на някои от играчите на тима. Най-голям шум се вдигна покрай пробите на Дормушали Саидходжа в датския Рандерс. Освен това уверения от шефовете, че могат да заиграят зад граница, са получили и други футболисти като Йордан Минев и Георги Какалов. „Меридиан Мач“ потърси за повече яснота президентът на Ботев Димитър Христолов, който прие поканата за интервю по актуалните теми на деня.

- Г-Христолов, датският Рандерс организира специална контрола, за да види качествата на Дормушали Саидходжа. В нея той вкара три гола за победата с 6:0 над Хобро, докъде стигнаха преговорите?

- Наистина Дормушали се е представил отлично по време на престоя си в датския клуб. Ръководството и треньорският щаб са останали изключително доволни от Муши, но веднага след контролата е отпътувал за Швеция с Патрик Мьорк, който е мениджър и представлява играча. Пристигнала е много изгодна оферта от шведски гранд и двамата отиват да преговарят.

- Бихте ли споменали името на отбора?

- Нека нещата достигнат до финалната права. Да не се получат някакви спънки и тогава ще говорим.

- Вие като собственик на Ботев каква сума ще поискате за футболиста?

- Това е клубна тайна, така че, ако се стигне до контракт, ще научите сумата, за която ще се разделим с играча.

- Има ли запитване за други футболисти на Ботев както от чуждестранни клубове, така и от български?

- Има запитвания, но само това. Конкретни оферти до момента за футболисти на Ботев няма, освен за Дормушали. Италиански мениджъри ще гледат футболистите ни по време на контролите на Апенините.

- Миналата есен отборът се представи доста добре, като не изпусна дори точка в Пловдив. На какво отдавате доброто представяне през есента?

- Разполагаме с един много добър специалист в лицето на г-н Гърков. В треньорския щаб са доказани футболисти като Видолов и Арсов, които също помагат за успехите на Ботев. Имаме много млади играчи, които са от доста време заедно, и резултатите са налице.

- Споменахте Видолов, много футболни хора смятат, че именно ветеранът реди състава. Какъв е вашият коментар?

- Това са глупости. Старши-треньор на отбора е г-н Гърков и той взима крайните решения. Разбира се, че ще се допитва до Видолов и Арсов, но това е нормално.

- Какви са амбициите на Ботев в първенството?

- Мисля, че разполагаме с доста добър и млад състав, с който, да се надяваме, да завършим в петицата в края на шампионата.

- Фенове мечтаят да видят отбора и в Европа...

- Разбира се, че мечтаем, но трябва много труд. Да се надяваме в скоро време и нас да ни огрее.

- Как мислите да запълните дупките в отбора след оттеглянето на Видолов и Арсов? Ще се опитате да привлечете други доказани футболисти или отново ще залагате на младостта?

- Доколкото съм запознат, Видолов и Арсов няма да се откажат тази година. Да са живи и здрави, а пък после ще му мислим. Но със сигурност ще залагам на млади играчи от школата на Ботев.

- Защо тази година се обърнахте към попълнения от чужбина?

- Пак ще кажа, че залагам на млади и перспективни играчи, независимо дали са българи или чужденци. Мисля, че след идването на аржентинците, Чипилов и сенегалеца Ботев ще стане още по-силен отбор.

- Докъде стигнаха нещата със стадион "Христо Ботев"? Ще ви го дадат ли на концесия, или вие нямате желание да го стопанисвате?

- Разбира се, че искаме да го вземем, но българска му работа. Всички си прехвърлят топката. Общината, армията, държавата..., смешна работа.

- А имате ли план, ако ви дадат стадиона, как да го реконструирате?

- Много отдавна съм разговарял с чуждестранни строителни фирми, които са дали съгласие да направят стадион "Христо Ботев" наистина модерно европейско съоръжение, но пак казвам, българска му работа. Финансите са налице, но...

- Знаем, че бяхте в доста обтегнати отношения с феновете на Ботев. Как са нещата в момента с привържениците на отбора, има ли още дрязги?

- В момента нямам дрязги с феновете, за което им благодаря. Надявам се да не се стига пак до неразбирателство. Взаимните добри отношения помагат за доброто на Ботев.


Интервюто е на "Меридиан мач".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.01.2007 г.
0
 
 
DREME NI NA KURA !EBI SESTRA SI ZHULT PEDAL EBAH BASHTA TI B GUZA I TEB SHTE EBA KAKTO I MAIKA TI KATO BESHE PO MLADA ,NO ASAN SE PRAZNESHE V GROZNATA I PUTKA -TA SI SE RODIL -ZHULT ,TUP SELSKI PEDAL !!!!!
Aнонимен
на 23.01.2007 г.
Aнонимен
на 23.01.2007 г.
Aнонимен
на 23.01.2007 г.
Aнонимен
на 23.01.2007 г.
Aнонимен
на 23.01.2007 г.
Aнонимен
на 23.01.2007 г.
Aнонимен
на 23.01.2007 г.
Aнонимен
на 23.01.2007 г.
Aнонимен
на 23.01.2007 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Керкез избира между двама родни национали за отбраната
Душан Керкез гледа на живо следващия съперник на Ботев
Голям талант на Ботев в състава на младежите
Село на 25 км от Пловдив отказа на ПФК Ботев да ползва стадиона
Локомотив плаща 3 бона за феновете на терена
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: