ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (18) | Вчера (8)
Лиляна Аврейска от Локомотив (Пд) е шампионка по тенис за хора с интелектуални затруднения
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:38Коментари (0)204
Лиляна Аврейска от ТК "Локомотив“ Пловдив, с треньор Снежана Плачкова, завоюва златото в своята дивизия в състезанията по индивидуални тенис умения и по единично на I-во Държавно първенство по тенис за хора с интелектуални затруднения. Шампионатът се проведе в периода 9-11 октомври 2024 на Национален тенис център - София.

Тянка Георгиева от ТК "Августа Траяна“ – Стара Загора с треньор Даниел Петков е първенец в другата дивизия за жени по единично.

При мъжете най-добре се представи Стоян Георгиев от ТК "Августа Траяна“ – Стара Загора – злато в индивидуални тенис умения. Димитър Тенчев от ТК "Барокко спорт“ – София с треньори Петър Михнев и Тед Бачев се пребори за злато във втора дивизия по единично за мъже, а Иван Ненов от ТК "Августа Траяна“ - за златото в другата мъжка дивизия по единично. Там второто място заслужи Мартин Атанасов от ТК "Локомотив“ - Пловдив.

Наградите бяха връчени от бившата №4 в световната ранглиста при жените Магдалена Малеева, Нели Димитрова – държавен експерт от Министерство на младежта и спорта, Мариана Печиян, вицепрезидент на Българска федерация по тенис и Георги Дончев, изпълнителен директор на Национален тенис център.

При отборното класиране отборът на ТК "Августа Траяна“ – Стара Загора с треньор Даниел Петков стана първи, на второ място е ТК "Барокко спорт“ – София с треньори Петър Михнев и Тед Бачев и трети са ТК "Локомотив“ – Пловдив с треньор Снежана Плачкова.

I-во Държавно първенство по тенис за хора с интелектуални затруднения се организира от Българска федерация по тенис в партньорство със Спешъл Олимпикс България, в рамките на програмата за развитие на спорта за хора с увреждания на Министерство на младежта и спорта. В рамките на три дни 11 атлети от три тенис клуба в страната се състезаваха по правилата на Спешъл Олимпикс по тенис.

"Предизвикателство беше да организираме това първо състезание за хора със специални потребности. Изисква се добро познаване на правилата на Спешъл Олимпикс и адаптация спрямо моментните условия и състоянието на атлетите. Всеки от тях показа резултати много по-добри от обичайните по време на тренировки. Турнирът подейства мотивиращо и мобилизиращо за всички“, сподели Даниел Петков от ТК "Августа Траяна“ – Стара Загора, който беше и официален съдия на състезанието.

В състезанията, които се проведоха на 9-11 октомври 2024 участие взеха единадесет атлети с интелектуални затруднения.

"Състезанието по индивидуални умения е ново за всички. То дава възможност на всеки атлет да участва и да покаже най-доброто, на което е способен. Резултатите дават възможност за обективно дивизиониране и равностойни мачове“, подчерта треньорът и съдия на турнира Петър Михнев.
Още по темата: общо новини по темата: 681
11.10.2024
10.10.2024
10.10.2024
09.10.2024
17.09.2024
06.09.2024
предишна страница [ 1/114 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
След 7 контроли в чужбина Марица гостува днес на ЦСКА в последна проверка
Дузпа и отменен гол за Пълдин, но след това Лудогорец стигна до обрат
Млад пловдивски пилот с престижна победа на картинг в Гърция
Пловдивчанин тренира с мъжкия отбор на Вердер, продължава напред за Купата на Германия
На кадем! Бивш кмет на Пловдив замина с националния отбор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: