Млад пловдивски пилот с престижна победа на картинг в Гърция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:13
399
Пловдивчанинът Виктор Николов и Диян Костадинов от отбора на “Eventa" спечелиха и двата старта на писта “Волан" в ендюрънс надпреварата по картинг в клас SWS. Състезанията бяха с продължителност 3 и 6 часа и се проведоха през уикенда в Гърция.

В квалификацията за първия старт Николов и Костадинов дадоха второ време с изоставане от едва 0.017 сек. от победителите. По време на 180-минутната надпревара българският екипаж зае веднага челното място в колоната и бе водач в подреждането до първия стинт. След лека неточност в бокса “Eventa" натрупа забавяне от 10 секунди, но то беше преодоляно до края на състезанието.

В последната обиколка представителите ни успяха да изпреварят отбора на “Atlas Sport" и да финишират на първата позиция с аванс от 0.4 сек. На третото място се наредиха пилотите на “Atlas GT".

В квалификацията за 6-часовото състезание Виктор Николов и Диян Костадинов бяха с четвърти резултат. В неделното каране те успяха да се придвижат до третата позиция след първия стинт с изоставане от 12 сек. от лидерите. Николов и Костадинов направиха отлично обръщане на посоката и излязоха на лидерската позиция, която запазиха до карирания флаг. “Eventa" завърши с аванс от 3 сек. пред тима на “Atlas Sport". Трети се нареди екипажът на “Atlas".

В началото на ноември младият пловдивски талант Виктор Николов ще вземе участие в надпреварата от Европейския ендюрънс шампионат по картинг край Серес, Гърция. Там ще се проведат три старта с продължителност 3, 4 и 7 часа. Николов ще бъде в отбора на “Лакрима рейсинг" заедно с Димитър Гайдов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 23


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).