Честито! Лилчо Арсов навършва днес 52 години

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
11:42
848
Един от емблематичните вратари на Ботев (Пд) - Лилчо Арсов, празнува днес рожден ден. Любимецът на "жълто-черните" привърженици навършва 52 години.

От няколко години бившият страж управлява собствена футболна школа - Футболен клуб Пловдив 2015.

В кариерата си Лилчо Арсов е играл за Борислав (Първомай), Чирпан, Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Спартак (Пловдив) и Сокол (Марково).

С екипа на Ботев записва 225 мача в три периода (играе общо 12 години за "канарите"). Става бронзов медалист в първенството и финалист за Купата на България през 1995 г. с Ботев (Пд).

Остава запомнен с немалкия брой спасени дузпи (през 2003 година отразява две на Емил Гъргоров в мач срещу ЦСКА). Веднъж пък парира три 11-метрови удара в контрола с "армейците" на Панчарево.

Влиза в летописите на Чирпан, след като е на вратата в паметната победа (1:0 след продължения) над ЦСКА в турнира за Купата на България през 1993 година под ръководството на треньора Тенчо Тенев. Няколко сезона по-късно е пред нов подвиг в надпреварата и с друг третодивизионен тим - Сокол (Марково). Тогава треньор отново е Тенчо Тенев, а това се случва в двубоя с Левски, предвождан от Люпко Петрович. Този път обаче не достигат секунди.... Сините побеждават с 2:1 след две попадения в даденото от съдията допълнително време.

Екипът на Plovdiv24.bg честити рождения ден на Лилчо Арсов, като му пожелава здраве и още професионални успехи!


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).