Ах , този смешен Футбол ! (нещо като приказка)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
18:26 / 22.01.2007
6418
“Санчо, обажда се Враната. При мен са Салатата и Макарона. Чакаме те за четворка белот във вилата на Сиси !”

Не, драги читатели , това не е извадка от секретен разговор на нацистките тайни служби от втората световна война. Нито пък сюжет на идилично селско същестуване, подслушано зад телефонната кибина на някой хоремаг.

Това би бил един напълно реален разговор между реални хора с реални имена , стига да имат късмета да се съберат в един отбор.

Как какъв отбор?! Футболен разбира се .

Футболът е толкова многонационална, разночовешка и всепоглъщаша игра, че много често, замесените в него носят странни заглавия. Които звучат ексцентрично, че и понякога смешно, транслатирани на различните езици по света.

Искам да кажа, че ако италианския футболист на Сампдория Кристиян Терлици, знаеше ,че в България фамилията му озачава чифт изплетени на една кука селски патъци за домашно придвижване, едва ли би бил много щастлив.

А ако не се сещате кои са гореспоменатите пишман картаджии, значи познанията ви за световния футбол са достатъчни колкото да не изгорите на въпрос за 1000 лева в “Стани Богат” примерно. Е, аз нямам нищо против да бъда ващия виртуален жокер и да ви подскажа. А и не само това , ами ще се опитам и да ви подготвя да стигнете отвъд 100-те хиляди, запознавайки ви с особеностите на футболните фамилии по света и у нас.
Естествено , ще го напрая в мой си стил . Разказайки нещо като приказка на абсурда.

Първо, съмнявам се ,че някой не знае кой е Брент Санчо, но да поясня.
Това е желзния бек на култовия национален отбор на Тринидад и Тобаго, които според един невежа от една национална телевизия играели доста време при 0:0 по време на мача им с Швеция на световното миналото лято. Ние не знаем дали Санчо е играл за Тринидад или за Тобаго, знаем само, че сега радва феновете на английския Джилингам, а освен това знаем ,че майка му и баща му са подходили творчески, кръщавайки го не Брент дон Кихот, а Брент Санчо !

Не знам дали родителите на Павел Врана от чешкия “Словачко” са фенове на “Гарванът” с Брендън Лий, но при всички случаи, фамилията му е запомняща се. А може пък вместо щъркелът, да го е донесла някоя врана, знае ли човек?!

Обаче трябва да подчертаем ,че Врана съвсем не е единствения футболист, рекламиращ флората и фауната по света, чрез надписа отзад на гърба си.

Имаме си и други видни представители като Адам Кокошка – младежки национал на Полша или пък бившия футболист на Левски и Академик Свищов Иван Гълъбов – Гугутката, Павел Патка от Яблонец и Александър Рибка, волно плуваща в студените киевски води на Динамо.
А също така и ярки дървесни представители като Питър Бор от Гримзби и Нилс-Оле Бук, играещ в немския Дуисбург.

Тук трябва да споменем и добре познатите на българските фенове на любимата игра от миналото и настоящето Ясен Петров от Ботев и Явор Въндев от Локо Пловдив, да не забравяме и Асен Букарев от ЦСКА.

А като прибавим и Иван Чушков от Хебър Пазарджик, бившия бек на пловдивските Спартак и Ботев Илия Луков, а също така и Людек Зеленка от Бърно, почти събираме продуктите за един Корнел Салата от Артмедия. За вкус, сложете разбира се малко Светла Оцетова и Петър Зехтински – по здравословно е от Нанси дел Олио – тактическата схема на един некадърен футболен треньор от скандинавия . Преди обаче да седнете на Фелипе Маса, не забравяйте да си измите ръцете със Йонут Сапунару от Рапид Букурещ .

Приятната Карел Вечеря от ФК “Бърно” може да продължите с Масимо Макароне от Мидълзбро, обилно полят с Рубен Соса от Уругвай. Какъв ще е именно соса си е ваша работа.
За по-лесно преглъщане препоръчвам лично да обърнете няколко Алесандро Бириндели. Обаче гледайте да не смесите много алкохола с яденето, да не се наложи да правите Давиде Бомбардини от Аталанта в тоалетната.

Не прекалявайте и с Бириндели, защото пък често ще ви се налага да правите като полския младежки национал Лукаш Пишчек или Аарън Пичколън от ФК Далас.

Ако в този момент обаче отнякъде се появи вашата домашна Милан Вештица от руския Зенит, с намерение да ви държи Павел Сметка от втория отбор на Закопанйе, вие невъзмутимо можете да и кажете, че ви боли Джанлука Курчи от Рома и въобще не се смятате за Сельо от третодивизионния немския Хесен Касел, какъвто тя се опитва да ви изкра още на 3-тия месец от вашия Гжегош Сватбарек, играл през 50-те години в Полша.

Препоръчвам ви, и без да съм женен, да си вземете Морик Сако-то от Рочдейл и да хванте първия Пьотр Рейс от Лех Познан и да излезете на въздух.

Даже, може да и кажете, че щом не ви харесва такъв какъвто сте, спокойно може да си потърси някой Роналд Зубар от Марсилия и да си живее с него. Така и така никой Казанова няма да й обърне внимание с раздърпания пенюар, камо ли пък Касанова от Бела Виста – Уругвай.

Предполагам, че адреналина ви в този момент е в критични граници, заради което препоръчвам да запалите и един Давид Фас от Саламанка.
Ако и той няма ефект, то влезте в близкия оръжеен магазин и си купете Вячеслав Калашников от руския Сатурн и постреляйте докато ви мине лошото настроение.

Ако и това не помага, вземете си под наем един Хидето Сузуки от Джубило Ивата и го яхнете на някоя магистрала. Внимавайте само да не ви спре някоя Павел Кука от Спарта Прага, че ще се наложи да му правите Олег Духнич от полския Храдец на дрегера.


Ако не ви се прибира при вашата Вештица, то бръкнете в нафталина и потърсете по телефона някоя стара любов. Препоръчвам да пробвате с Бетси от Укикъмб, Величка от Каунас Литва, Сиси от Валядолид, Диди от Понте Прета или първата й братовчедка Дида от Милан. За по-романтично настроетните препоръчвам Ребека от Венеция. Има даже и едно Наде в Шефилд Юнайтед, ама не вярвам да е хубаво.

Е, разбира се, това е при условие ,че не сте някой Морст Гамб Педерсен и все още си падате по жени.
Ако сте в лявото платно , звъннете на Ебе Санд или Кевин Курани и си правете цуни - Мууни от Уикъмб колкото искате. Или пък се барайте по Ахмед Мадуни от Леверкузен. Ваша си работа .

Даже може да опитате и да си направите и Бебето. За помощ може да се обадите на Азиз от немския Оснабрюк. И се пазете от Джонатан Спинези, ей.

Обаче е много важно да разберете , ако все още се чувствате Половинчук човек от Динамо Москва , че пълна Иво Свобода от Височина Ихлава няма.

А аз забърках такъв Светослав Бърканичков с тази статия, че направо се чувствам като страничния рефер, колегата Игор Срамка.
Някои биха казали ,че съм Давид Кухарски от младежкия национал на Полша, но за мен най-важното нещо е да има Радослав Забавник.

Чао и до нови срещи :)










Източник: Христо Андонов - ReZo


Виж коментарите (33)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).