Героят на Ботев от последния мач с шанс да дебютира за България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:45
780
Националният селекционер Илиан Илиев ще повика защитника на Ботев (Пловдив) Николай Минков за заключителните мачове в Лигата на нациите. На България предстоят още два двубоя в Лига С, Група 3 срещу Люксембург и Беларус.

На 15 ноември лъвовете гостуват на Великото херцогство от 21:45 часа, а три дни по-късно приемат на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив беларусите в същия начален час. Минков се представя много силно от началото на сезона, като до момента е записал 10 мача в Първа лига и шест в евротурнирите, като е неизменен титуляр в състава на Душан Керкез.

27-годишният футболист има и едно попадение на сметката си – вкара в последния кръг при 1:0 над Славия.

Любопитно е, че Николай Минков е юноша на Черно море. Именно там е работил за кратко с Илиан Илиев. После кариерата му преминава през Добруджа, ФК ЦСКА 1948, Монтана и Ботев Пд от 2021 година, припомня "Тема спорт". В момента националният селекционер залага на Виктор Попов на десния фланг на защитата, като в последните два мача с Люксембург (0:0) и Северна Ирландия (0:5) негова алтернатива бе Иван Турицов.

Преди това в списъка на Илиев попадна и Ертан Томбак от Славия. Защитникът на ЦСКА-София се очаква да остане без повиквателна за сметка на Минков, който има шанс да направи дебют с националната фланелка. До момента той има един мач за младежката селекция на България.  Желанието на Илиан Илиев е да вкара няколко нови имена, които няма да са обременени от тежкото поражение, което инкасира тима при гостуването в Белфаст.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).