Марица се завръща в емблематична зала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:16
659
Марица (Пловдив) отново ще играе в емблематичната за клуба от Града под тепетата зала Строител. Всички домакински мачове на Жълто-сините от Национална волейболна лига Демакс и турнира за Купа България ще се провеждат в залата в квартал Каршияка, която беше дом на Жълто-сините почти две десетилетия.

Първият домакински мач на шампионките в зала Строител е този петък, 25 октомври, от 18:00 б.в. в пловдивско дерби срещу Марица 2022 (Пловдив) от втория кръг в НВЛ.

Така след над 15 години Жълто-сините волейболистки се завръщат в култовата зала. Тя се намира в исторически тясно свързания със спортни клубове Марица пловдивски квартал Каршияка, разположен на север от реката, чието име носят. Зала Строител е отворена през 80-те години на миналия век. В нея играят своите домакински срещи волейболният и баскетболният отбор на Марица, съобщават от клуба. Залата е затворена през 2008 година, след което поне седем различни зали във и в близост до Пловдив служат за домакински терен на “Каршиякалийки".

Тази година съоръжението беше закупено от фирма Лайт газ, собственост на вицепрезидента на Марица Светослав Славов. Започна пълно обновяване, но основният ремот, на който възнамерява да я подложи Славов, тепърва предстои. Големите волейболни битки обаче се завръщат там още сега, от началото на сезона, в който Марица постави първата звезда на логото си по случай спечелването на 10 поредни шампионски титли.

“Марица се завръща у дома! Най-важното за клуб като нашия е да има собствен дом, а това се случва сега", заяви Светослав Славов пред volleymaritza.bg. “Зала Строител е люпилня на таланти и от нея са излезли някои от най-големите спортисти на Пловдив. С президента на Марица Илия Динков и с г-н Атанас Рогачев, който също е един от основните спонсори на клуба, искаме да продължим тази традиция. Марица ще играе и в своя квартал Каршияка, и в залата, която бе свидетел на една сериозна част от историята на клуба."

Домакинските мачове на Марица в Шампионската лига ще продължават да се играят в зала Колодрума.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).