ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Стилът на Ботев "назад - здраво, а напред - някак все ще вкараме" засега носи успех
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:04 / 23.10.2024Коментари (9)3218
© Plovdiv24.bg
Ботев Пловдив и Славия, по волята на програмата на Първа лига, трябваше да играят малко в сянката на дербито между Левски и ЦСКА, играло се по-рано в събота, но на "Колежа“ мачът ставаше за гледане, меко казано.

Двата тима направиха двуостър мач, а такава категоризация се прави или при махленски футбол, където всички тичат където е топката или когато имаме научени отбори. Обяснимо нашият случай е от втория вариант. Очакваше се Ботев и Славия да направят привлекателен мач, а една от причините за такъв оптимизъм бе фактът, че съперниците са водени от треньори, типични представители на сърбо-хърватската футболна школа, въпреки че Златомир Загорчич си е повече от наполовина българин.

Широко разгънати отбори по целия терен, скоростни действия без излишна обработка на топката и никакво скупчване в средата на терена, и точно когато не се виждаше как точно някой ще материализира действията си, падна гол от нищото. При Ботев Пловдив това вече е някакъв стил, срещу Левски пак вкараха когато не се очакваше и бяха с човек по-малко. Сега обаче получиха истински подарък от вратаря на Славия, който този път не бе Светослав Вуцов. Николай Кръстев има като неразделна част от себе си способността да редува демонстрации на страхотен рефлекс с точно такива неулавяния или изпускания на топката.

И сега Загорчич пак трябва да се обяснява през медиите на шефа си Венцеслав Стефанов защо така е станало, въпреки че белите стояха доста добре и си играха техния си грамотен футбол, при който почти винаги все не стига нещо малко. Началникът си претендира за налагане на млади български футболисти, но дали е обърнал внимание на играта на "Колежа“ на Иван Минчев, който си е национал и дали видя, че атаката, която бе най-близко до гол, бе центриране отляво на Зеедорф към Карл Фабиан, който не успя да засече във вратата на Ботев.

Иначе да, окей е да се следва политика със собствени кадри, но само ако целите не кореспондират с това и не се търси непрекъсната отговорност на този, който (не) прави селекцията. А мястото на Славия не е в долната група на класирането. Предстои дерби с Локо София, което е насрочено за крайно неатрактивния за футбол ден четвъртък от 15 ч.

А дали Ботев Пловдив си е на мястото, ще узнаем в петък от 16,30 ч, когато на "Колежа“ гостува Черно море. За канарчетата това ще е нещо като мачбол или по-скоро крайъгълен камък да се откъснат от опеката на моряците и да се вкопчат в дълготрайна битка за второто място с Левски. След Черно море тимът на Душан Керкез гостува на Септември, приема последователно Локо София и Ботев Враца и не е изключено след това да отиде на "Лаута“ за градското дерби като втори в класирането, тъй като сините междувременно имат тежко гостуване на "Тича“.

Стилът на жълто-черните изглежда като назад – здраво, а напред – някак все ще вкараме, засега им носи успех. Обаче това с напред трябва да се коригира бързичко, защото запазената марка 1:0 няма да работи винаги. Ботев Пловдив, макар и за мач по-малко, е вкарал само с един гол повече (12) от последния Хебър (11) и с два пъти (!) по-малко от Левски (24).

Така че Душан Керкез трябва да помисли малко за играта в завършваща фаза, ако иска наистина да вдигне нивото на отбора до реален претендент за второто място. Публиката на Ботев е доста взискателна в това отношение и невисоката посещаемост на "Колежа“ и на мача със Славия го доказва.

Материалът е на Желю Станков, "Тема спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 800
24.10.2024
24.10.2024
24.10.2024
24.10.2024
23.10.2024
23.10.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Жельо, Жельо.... Явно не си разбрал, че в Ботев има много контузени играчи, двама от които са цетрални нападатели.
0
 
 
Вай вай вай, нашиот стил е най-циганския на негу. Тува никой не може да ни го отнеми. Ний па ша са върним на върхъ, тува си е наша циганска съдба ай ай кънариееее
0
 
 
До колегата под мен - нека си гледаме нашия отбор. И без това винаги сме по-зле, по-малко публика сме, президент нямаме, футболисти нямаме? Днес във Варна ще ни пръснат манерката. Защо все гледаме жълтите, като цяла България ни посреща с ЦИГАНИ и сме едно голямо малцинство в Пловдив. Нека измием този вековен срам от името на клуба, въпреки, че сме шепа хора.
0
 
 
Стилът на Ботев, селски и грозен. Правете си сметката щом анонимниците Жрински Мостар ги отстрани, а ПАО им мушна 4 бахура насред Гомнежа, за какво ниско ниво говорим. Няма как да стане с тези печки и баберици.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Керкез си отдъхна! Национал се завръща в игра
Паркираш на "Колежа" в петък - плащаш 10 лева
Браво! Феновете на Ботев събраха средства за малкия Денис
Ботев се раздели със служител, търси му заместник
ПФК Ботев: Летим високо! Приказката може да продължи, ако сме заедно!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: