Огромен успех! Бивш треньор в Локо направи почти невъзможното в казахстанския футбол

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
11:37
1773
Бившият помощник-треньор на Локомотив Пловдив Акис Вавалис направи почти невъзможното, но в крайна сметка постигна сериозен успех в казахстанския футбол. Младият гръцки специалист, който е тясно свързан с Пловдив и страната ни, успя да спаси от изпадане от местната Суперлига Женис (Астана).

38-годишният Вавалис беше назначен за треньор в последната седмица на месец май, когато Женис се намираше на последното 14-о място във временното класиране и с един мач повече от останалите.

Сега обаче, четири кръга преди края на сезона, воденият от него отбор е 11-и с 20 точки и гарантирано място в елита на страната и за следващия сезон.

Освен това Женис е много близо до финал за Купата на лигата, тъй като на 30 октомври играе реванш срещу Кайрат (Алмати), но в първата среща спечели с 2:0.

"Когато подписах с Женис, преди 5 месеца, беше очевидно за мен, че ще бъде много трудна мисия и огромно предизвикателство! Бях сигурен, че работим здраво, можем да се борим и да постигнем целите си! Но никой не можеше да си представи, че 4 мача преди края ще сме си осигурили място в Суперлигата, това беше най-голямата ни цел, а сега преследваме и финал за Купата на лигата! Определено невероятен успех за клуба, ръководството, персонала и играчите и искам да благодаря на всеки един лично! Не можем да спрем да мечтаем и се готвим да се борим за Купата на лигата, за да направим още по-щастливи нашите фенове", написа Акис Вавалис в личния си профил във Фейсбук.

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели, че роденият в Серес Вавалис влиза в българския футбол като защитник на Вихрен (Сандански), когато собственик на клуба е Константин Динев. Контузия прекратява рано кариерата му, след което той завършва висшето си образование в Пловдив.

Треньорската му кариера започва именно на "Лаута", където е помощник последователно на Александър Станков, Стефан Генов и Емил Велев. В България Акис Вавалис бе за кратко и треньор на Крумовград.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).