Атанас Пашев: „Мястото на Хебър е в „А“ група“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
12:02 / 29.01.2007
915
Легендата на Ботев Атанас Пашев отново е в професионалния футбол, след като прие предложението на шефовете на Хебър да работи в клуба.

- Г-н Пашев, какво длъжност ще заемате в Хебър и какви ще бъдат вашите отговорности?

- Моята длъжност е спортно-технически директор. По моя програма ще работи мъжкия отбор, треньорите и детско-юношеската школа. На терена ще бъда плътно до треньора Фотев, а на мене се разчита много да работя и по селекцията в тима.

- Какво е нужно на Хебър, за да се превърне в истински професионален клуб?

- Първата стъпка вече е направена. В клуба са привличени солидни местни бизнесмени като Борислав Даскалов, Садко Синапов, Атанас Пилев. Имаме и подкрепата на Община Пазарджик в лицето на Иван Стефанов, а предполагам и на кмета г-н Иван Евстатиев. Въвежда се ред и дисциплина в Хебър и с много труд трябва да останем в Б-група. Заплатите се плащат до 20-то число.

- Има ли поставени цели за следващия сезон, ако Хебър запази мястото си в Западната „Б“ група?

- Акционерите са споделяли неведнъж и гласно, че през лятото може да разчитаме добри пари да влязат в клуба. Въпросът е да се устиска до тогава и да се надяваме на добри финансови постъпления. Всички сме на едно мнение: На Хебър мястото му е в А-група! Тази „Б“ група за мене е мъждукане и излишно харчене на пари.

- Какво мислите за освобождаването на основен играч като Стоил Фърцов?

- На сбирката за неговата съдба никой не отричаше неговите спортно-технически качества. На този етап решихме да ги загърбим, защото трябва да са вкара ред и дисциплина в отбора. Той е зле с дисциплината и това надделя при решението на ръководството да го освободи. Ако най-добрият ни играч разваля дисципилнита сме готови и с него да се разделим. Важно е отборът да е сплотен и да има ред.

- Като легенда на Ботев какво мислите за споразумението на Хебър с Локомотив?

- Нищо лошо не виждам в това. Ако трябва ще подпишем такова споразумение и с Ботев, и с Левски. Няма да повлияе на нашите юноши. Всичко е в техните крака. Аз заставам твърдо зад тях.

Интервюто е на "Меридиан мач".


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).