Ах, този смешен футбол! (2-ра част)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
17:40 / 29.01.2007
7644
Драги читателю, сигурно си чувал прословутата латинска сентенция, изречена от великия Ибрахима Гай Юлий Цезар – Veni, Vidi , Vici , която в превод означава “Дойдох , видях, победих!”.

Обаче се басирам, че дори и не подозираш, че в албанския си вариант същата звучи като “Качи , Кучи, Лечи”, което съвсем не означава ,че някой трябва да качи някъде някакво болно куче, което се нуждае от лечение. Съвсем не !
Това всъщност са фамилните имена на трима футболисти от ФК “Елбасани”, а съчетанието им може да означава само едно - “Отидох,Поритах, Загубих!” :)

Но няма да се занимаваме сега с албански футбол, а направо ще си вземем еднопосочен Фабио Билет от втородивизионния белгийски ФК Тиенен, за да хвърлим едно око на европейския футбол, след избирането на Платини за президент на УЕФА!

А на стария континент определно има няколко много Роман Смутни момента от чешкия Доста Бистрица, които задължително някой трябва да Андрей Чисти от беларуския Диамо Брест.

И понеже няма много Игор Доброволски за почиствне на европейския футболен Джими Смет от Васланд, то с нелеката задача да нагази в мътните футболни води на Драган Блатняк от Хайдук Сплит се зае мосю Платини.

Пожелавам му да не се прави на Мирослав Слепичка от Спарта Прага пред пробемите, за да не изпадне УЕФА в нещо като Зденек Кризек от Чешке Будейовице. Нито пък да се прави на много важен с Дарио Пурич в ръка, от босненския Модрица.

Но стига съм давал съвети на Платини, а нека хвърлим един бърз поглед пред най-належащите проблеми пред него.

Стана ясно, че в централата на УЕФА е пристигнало писмо от вратаря на арменския Банантс от Ереван – небезизвестния сред местните проляво ориентирани фенове – Руслан Галигъзов, който се оплаква от това ,че в контролна среща с хърватския НК Загреб, играчът на противниковия отбор Иван Цунчич, се е опитал да му вкара Тихон Шишов от естонския Левадия, във фамилията! По нататъшни подробности от случая обаче не се споменават.....


Но това не е нищо, в сравнение с огромния скандал, разразил се във финландския футбол, където местното ВиК съди футболната федерация за това, че няколко работници от канално-отходната фирма са напуснали работа и са станали футболисти, използвайки имена, които подбиват авторитета на дружесвото, а на всичкото отгоре не са платили и авторски права за звучните фамилии.

Въпросните футболисти са : Ким Кажалайнен, който не казва нишо за скандала, а пази пълно мълчание. Юхо Мерилайнен, който има странно хоби , свързано с измерването на едни неща. Мики Сипилайнен, който редовно сипва на противниковите футболисти и Рико Лапалайнен, който няма да ви кажем какво прави :)

Великолепната четворка е допълнена от футболиста на ПП70 – Паси Лайне, който също като Кажалайнен остава пасивен в скандала и не разкрива подробности.

Сериозни финансови проблеми пък тресат грузинската федерация, която бе една от гласувалите за Платини на изборите за президент.
Те изразяват надежди, че французина ще им помогне в тежките моменти, а писмото от Грузия е написано от футболиста на ФК Мерани Лаша Непаридзе.


Друг сериозен проблем е свързан с футболист на беларуския Белшина, който постоянно получавал телефонни заплахи, имал проблеми винаги когато пресича границата на която и да е държава, а веднъж даже по телефона му се обадила Маргарет Тачър и му казала само “Е да ти е** и перестройката ! Каква я мислехме, каква стана!?”. Футболистът, който се казва Михаил Горбачов, дълго време бил в шок след случилото се.

Много ексцентрично предложение към Платини е направил футболиста на датския Копенхаген Разак Пимпонг.
Той предлага нови правила във футбола, като споед него по-атрактивно щяло да бъде ако футбола се играел с топчета за пин-понг, а съдията вместо да показва картони, носи в себе си две хилки за тенис на маса- дървена и желязна.
С дървената ще удря по тиквата играч за жълт картон, а ако някой направи фаул за червен, направо да го измаа с желязната!
Така според Разак щяла да се пресече грубата игра по терените !


Друго правило пък предлагат унгарецът Габор Винце от кипърския Етникос и Едуард Виноградов от естонския Аякс Ласнамае.

Двамата искат УЕФА да позволи на футболистите на полувремето да пият по 2 чаши вино, с Горан Мазнев за мезе , или пък нещо по Сергей Пръженков от Дарида Беларус, за да им влизало по-лесно.

Както и да бъде позволено по време на мачовете от уредбиде на стадионите да звучи Юри Музика от Фк Карван Азербайджан , за да имали настроение за игра.

За идеята първи са се застъпили Петър Софра от чешкия Баник Соколов, Вацлав Заплетал от Фк Злин , Семир Саламович от Свобода Тузла, както и целия отбор на “Бохемиънс” от Ейре :)

Източник: Христо Андонов - ReZo


Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 8


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).