Спартак победи Марица с 3:2 в малкото дерби

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
17:41 / 04.03.2007
3267
Спартак победи с 3:2 Марица в първият за двата отбора мач, от подновяването на футболното ни първенство в Източната "Б" група. Двата тима показаха много стойностен футбол през целия мач за родините ни стандарти, за радост на публиката в този мач, която наброяваше около 500 зрители на стадион "Тодор Диев". Домакините от Спартак поведоха в резултата в 16-ата минута след грешка в отбраната на Марица. Защитникът на "жълто-сините" Георги Иванов се замота с топката, която му бе отнета от щурмовакът Йвайло Димитров- Шведа. Халфът напредна отдясно, излезе сам срещу вратаря на Марица Акалски и с техничен удар по земята го преодоля за 1:0.

След този гол "гладиаторите" упражниха натиск спрямо вратата на Марица и логично стигнаха до удвояване на резултата. В 37-ата минута след разбъркване в наказателното поле на кършиаклии нападателят на Спартак Николай Павлов, бе най-съобразителен в създалото се меле и прецизен удар от точката на дузпата удвои резултата.

През второто полувреме Марица тръгна по-смело да атакува, като Спартак разчиташе на контраатаки. При една от тях рожденикът днес във тима на Спартак Емил Аргиров успя за трети път да разпечата стражът на гостите Акалски. Голът падна в 53-ата минута след като най-опитният играч в тима на "гладиаторите" Йонко Неделчев, финтира двама защитници на Марица. След това той центрира и Аргиров от два метра на опразнена врата мушна топката в мрежата за 3:0 в полза на Спартак.

След третото попадение футболистите на Спартак намалиха оборотите и това доведе до спад в тяхната игра. Марица успя да намали резултата в 65-ата минута с невероятно попадение. След изпълнен пряк свободен удар халфът Николай Манчев с мощен удар от 40 метра изненада неподготвения в тази ситуация вратар на домакините Тинков.

След този гол футболистите на Марица тръгнаха да атакуват по-често и логично бяха възнаградени с ново попадение в тяхна полза. В 77-ата минута отново Николай Манчев бе в прегръдките на своите съотборници. Той изпълни от ляво пряк свободен удар. Топката премина в куп от футболисти в наказателното поле и влетя за втори път в мрежата на Спартак.

До края на мача футболистите на Марица можеха да стигне и до изравняване, но с пропуски се отчетоха нападателите Георги Христов и Дечо Аризанов. В последната минута на срещата главния съдия на мача Петър Тончев от София показа червен картон на Йонко Неделчев от Спартак.


Виж коментарите (25)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).