Балдовалиев: Избрах Локо пред Левски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (41)
08:26 / 09.03.2007
1338
Нападателят на Локо Зоран Балдовалиев с представянето си в подготовката вдъхна оптимизъм сред феновете на "черно-белите". Македонецът е роден в Струмица на 4 март 1983 г. и стартира кариерата си в местния Беласица. През 2002 е трансфериран в словенския Публикум. За една година бе играч на МКТ Арат (Азер). Миналата година е шампион на Латвия с ФК Вентспилс.

- Какви са очакванията ти от дербито Локо - ЦСКА?

- Искам да бием и аз съм сигурен, че можем да постигнем успеха. Доколкото знам, стадионът ще е пълен и това няма как да не ни подейства мотивиращо. Ще вкарам срещу ЦСКА, като това ще бъде първият ми гол в България.

- Това не трябваше ли да се случи в Самоков?

- Да ви кажа честно, срещу Рилски спортист бях пренапрегнат и малко се сковах.

- Смяташ ли, че се адаптира в Локо?

- Бях готов още от първия ден. Имах много информация за сегашния ми клуб и точно затова пренебрегнах запитване до моя мениджър от Левски. Играл съм в доста държави, но смятам, че Локо е професионално организиран клуб, даже европейски, както е модерно да се казва тук в България.

- Познаваш ли се с македонски футболисти, които играят у нас?

- В Струмица бях с Роберт Попов от Литекс. В националния отбор имам 9 мача с Роберт Петров от ЦСКА, както и с бившия халф на Локо Ванчо Траянов.

- Статистиката сочи, че македонците, преминали през Локо, задължително пасват в отбора и след това успяват да направят прилични трансфери?

- Да, така е, макар че това важи и за почти всички чужденци, играли на "Лаута". Аз обаче не идвам, за да се харесвам на богати клубове. Искам да се утвърдя тук и да радвам страхотните привърженици на отбора.

- На кой пост се чувстваш най-добре?

- Обикновено треньорите ме използват като нападател, но аз се чувствам комфортно, когато действам от втора позиция.

- С кой номер си играл досега? Имаше информация, че си поискал номер 8 или като резервен вариант 88?

- Номерът не играе. Аз съм малко суеверен и като разбрах, че най-добрите футболисти на Локомотив са носели екипа с номер осем, попитах дали е възможно и аз да се състезавам с тази фланелка. Оказа се, че е замразена и, че новите екипи с номера са поръчани. Ще се задоволя с 28, иначе преди съм играл с 11 и 10.

Интервюто е на Топспорт


Виж коментарите (41)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).