Ботев победи с 2:0 Черно Море и записа 600 победи в "А" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:24 / 17.03.2007
4432
Ботев постигна изключително трудна , но заслужена победа с 2:0 над Черно Море пред около 5 000 зрители в поредния 18-ти кръг на TBI "А" футболна група.

В поредна жертва на "канарчетата" на непревземаемата крепост стадион "Христо Ботев" се превърнаха "моряците , предвождани от ексканарчето Ясен Петров, пссрещнат топло от пловдивската публика при завръщането си на "Колежа" .

Головете за Ботев паднаха само за 8 минути през второто полувреме , а до края на мача разликата можеше да стане класическа.

Мачът започна доста вяло и първите 45 минути не предложиха почти нищо интересно на зрителите. Играта се водеше предимно в центъра на терена, като лек териториален превес имаха гостите, които атакуваха по-настойчиво, докато Ботев разчиташе единствено на изнесения сам напред нападател Чепилов, до когото обаче не достигаха удобни топки.

За цялото първо полувреме , давата отбора отправиха общо 4 вяли удара към двете врати, по 2 за двата отбора.

През второто полувреме обаче "канарчетата" рязко смениха тактиката и запонаха да атакуват настотелно още от първия съдийски сигнал.

Вследствие на това, положенията пред вратата на Колев запонаха да се редят едно след друго.

Пръв имаше възможност да открие резултата за Ботев Красимир Кръстев в 57-та , когато след разбъркване в наказателното поле на Черно Море , шутира мощно с левия крак от точката на дузпата и когато всички вече виждаха топката в мрежата зад Колев, кълбото се отби в гърба на защитник на "моряците" и излезе в корнер.

В 69-та минута главния арбитър в срещата Христо Ристосков, който като цяло, ръководи изключително слабо двубоя, направи най-скандалното си отсъждане в мача, спирайки с несъществуващ фаул, откъсващия се сам срещу Колев Чепилов, който секунди преди това си бе откраднал майсторски топката от защитата на Черно Море.

В 72-та минута последва второто скандално решение на Христосков, който спести напълно заслужен втори жълт, респективно-червен, картон на защитника на Черно Море Радослав Бачев, който фаулира грубо отзад откъсващия се по дясното крило на атаката на Ботев Георги Аврамов.

В тези минути на мача обстановката на терена и извън него бе изключително нервна, следствие на неадекватните отсъждания на Ристосков.

Така се стигна до 75-та минута, когато публиката на Ботев отново бе на крака, но не заради отсъждане на Ристосков, а защото "канарчетата" отбелязаха гол.

Защитника Илиян Гаров засече центриране от корнер на Минев и откри резултата, правейки Колев безпомощен.

Веднага след гола, жълто-черните не се дръпнаха в защита да бранят крехката преднина, а заредиха атака след атака към вратата на гостите.

Само 8 минути по-късно, усилията им бяха възнаградени с втори гол в противниковата мрежа.

В герой за Ботев се превърна арженстинеца Мауро Алегре, който реши да спринтира към една наглед загубена топка, пусната към него по земя по лявото крило.

Алегре с невероятен спринт успя да надбяга невярващия защитник и да търкулне леко топката покрай излезлия да го пресрещне Колев за 2:0.

Само три минути по-късно Атанас Черпилов можеше да направи победата на Ботев класическа , но не успя да оползотвори перфектен извеждащ пас на Коце Видолов, извел го очи в очи в очи срещу Колев.

До края на мача влезлите на смяна за Черно Море Масена Моке и Костадин Мирчев имаха възможност да вкарат и да напарвят загубата на моряците почетна , но двамата демонстрираха неумение пред завършващия удар.

 

9-та поредна домакинска победа на Ботев през този сезон бе и юбилейната 600-на в "А" група.

С нея"канарчетата" си направиха хубав подаръкпо повод 95-та годишнината на най-стария български футболен клуб

 

БОТЕВ - ЧЕРНО МОРЕ 2:0 (0:0)

стадион "Христо Ботев" - 7000 зрители

голмайстори : 1:0 Илиян Гаров 75' ; 2:0 - Мауро Алегре 83'

жълти картони : Божков, Въргов (БОТЕВ) ; Бачев, Диас (ЧЕРНО МОРЕ)

съдийска четворка: Христо Ристосков, Крум Стоилов, Николай Марков, Стефан Павлов -рез.

 

СЪСТАВИ :

БОТЕВ - Арсов, Величков, Божков-к, Минев, Гаров, Аврамов (Тимонов 89'), Въргов, Кръстев (Алегре 59'), Видолов, Миленов (Караматев 51'), Чипилов

ЧЕРНО МОРЕ - Колев, Джоров, Александров, Томаш, Бачев, Диас, Стоянов-к (Моке 79'), Паланков, Генчев (Мирчев 60') , Манолов, Андонов (Да Силва 58')



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).