ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Узунов: Христолов вече извади сапуна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:42 / 23.03.2007Коментари (0)4814
©
Генералният секретар на Локо (Пд) Атанас Узунов даде интервю за "Топспорт", посветено на пловдивското дерби, което ще се играе в събота.

- Г-н Узунов, като отбор домакин в каква степен сте готови с организацията на дербито Локомотив (Пд) - Ботев?

- На 99%, ако трябва да бъда точен. Всичко необходимо за двубоя от наша страна е изпълнено и очаквам да се получи футболен празник. Убеден съм, че за общото добро настроение ще спомогнат и привържениците на двата отбора, които трябва вече да демонстрират и европейски манталитет.

- Феновете на Ботев очакват от вас още билети, готови ли сте да им ги осигурите?

- Като им отпуснахме 1800 билета, мисля, че им направихме огромен жест. Облагодетелствани са, както и да го погледнеш, защото на всички е известен капацитетът на нашия стадион и какво им се полага. Освен това никой не може да спре привърженици на Ботев да си купят билети от тези на свободна продажба. Така че на нашия стадион ботевистите ще бъдат много повече от 1800. Направихме им жест, очакваме такъв от тях при следващо наше гостуване на техния стадион. И ще припомня, че през есента от Ботев не бяха достатъчно коректни с нас по този въпрос. Имаше възможност да ни дадат още 500 билета, но не го сториха.

- Според информация от полицията рекорден брой униформени служители ще охраняват дербито. Мач ли ще има или война?

- Категоричен съм, че война няма да има. Но не съм достатъчно компетентен какви мерки за сигурност трябва да се предприемат. Ние като клуб домакин сме осигурили всички условия да няма инциденти.

- Преди началото на сезона бяхте по-твърд и от треньора на Локомотив (Пд), че ще изненадате песимисти и скептици в старта в шампионата.

- Това беше наистина така. Предричаха ни да вземем точки едва след шести кръг. Започнахме, както и очаквах. Но повярвайте, оптимизмът ми, а аз съм и реалист, е много голям. От тренировка на тренировка, от мач на мач нашият отбор расте.

- Като човек от ръководството споделяте ли мнението на президента Александър Тасев, че сезонът свършва с една победа над Ботев и после остава да изиграете протоколно мачовете си?

- Мисля, че не сте разбрали добре собственика на нашия отбор. Както на мачовете между Левски и ЦСКА, така и между Локо (Пд) и Ботев, престижът е над всичко. Много често една победа над вечния съперник не само спасява сезона, но и дава криле за по-нататъшни успехи. Ние сме сериозен клуб и едва ли можем да си позволим да се радваме на победа над градския опонент като на титла.

- Бяхте от ревностните привърженици съдиите на дербито Локо (Пд) и Ботев да бъдат пловдивчани. Мачът ще се ръководи от варненеца Кольо Данев.

- Аз продължавам да поддържам тази своя теза, но нещата се решават от други хора. Лично съм ръководил 4-5 такива мача и съм се представял на високо ниво. Преди години футболната общественост набеди Йордан Сталев, че е объркал дербито, което никак не бе вярно. След онзи мач като че ли и двата клуба се настроиха мачовете да не се ръководят от съдии от Пловдив.

- Президентът на Ботев Димитър Христолов е казал пред футболни фактори в града, че Кольо Данев е приближен на Локо (Пд).

- Той нека го каже на мен. Аз изобщо не искам да се конфронтирам или заяждам, но тези слухове стигнаха и до мен и си казвам дано да са слухове. В тази връзка бих му припомнил две неща. Той като ръководител трябва да следи развитието на съдиите у нас. Първата разлика, която трябва да прави е, че между варненците Кольо Данев и Данчо Радев има разлика поне в имената. През есента след загубата ни от Левски с 1:3 Кольо Данев бе наказан за две срещи заради това, че не е отсъдил две дузпи за Локо (Пд). Как този човек може да ни е приближен? И друго - три дни преди мача с Левски Данев свири мач за купата между Марица и Ботев и нека Христолов си припомни какъв гол отбеляза неговият отбор и да си припомни подадената от маричани жалба. Освен това в 18 мача само два-три пъти ни е свирено, както се казва, 50 на 50. А имаше един рефер, който на мач на Ботев измисли една дузпа и трябваше да пуснат осветлението на стадион "Христо Ботев", за да могат домакините да я вкарат от много пребивания. В Локомотив (Пд) не коментираме съдиите, те трябва да се оставят на спокойствие. Струва ми се, че Христолов просто се готви за поредната морална победа. Това е неговият сапун пред феновете. И да отбележа - не се заяждам.

Още по темата: общо новини по темата: 49
03.04.2007
27.03.2007
26.03.2007
26.03.2007
26.03.2007
26.03.2007
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Футболисти, треньори и фенове на Локомотив почетоха великия Аян Садъков
Любо Пенев стриктно спазва новите правила на "Лаута"
Митко Илиев и компания зарадваха малки локомотивци
Феновете на Локомотив се събират на "Лаута"
Футболистите на Локо искат среща с Крушарски, но без Любо Пенев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: