Узунов: Христолов вече извади сапуна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:42 / 23.03.2007
4815
Генералният секретар на Локо (Пд) Атанас Узунов даде интервю за "Топспорт", посветено на пловдивското дерби, което ще се играе в събота.

- Г-н Узунов, като отбор домакин в каква степен сте готови с организацията на дербито Локомотив (Пд) - Ботев?

- На 99%, ако трябва да бъда точен. Всичко необходимо за двубоя от наша страна е изпълнено и очаквам да се получи футболен празник. Убеден съм, че за общото добро настроение ще спомогнат и привържениците на двата отбора, които трябва вече да демонстрират и европейски манталитет.

- Феновете на Ботев очакват от вас още билети, готови ли сте да им ги осигурите?

- Като им отпуснахме 1800 билета, мисля, че им направихме огромен жест. Облагодетелствани са, както и да го погледнеш, защото на всички е известен капацитетът на нашия стадион и какво им се полага. Освен това никой не може да спре привърженици на Ботев да си купят билети от тези на свободна продажба. Така че на нашия стадион ботевистите ще бъдат много повече от 1800. Направихме им жест, очакваме такъв от тях при следващо наше гостуване на техния стадион. И ще припомня, че през есента от Ботев не бяха достатъчно коректни с нас по този въпрос. Имаше възможност да ни дадат още 500 билета, но не го сториха.

- Според информация от полицията рекорден брой униформени служители ще охраняват дербито. Мач ли ще има или война?

- Категоричен съм, че война няма да има. Но не съм достатъчно компетентен какви мерки за сигурност трябва да се предприемат. Ние като клуб домакин сме осигурили всички условия да няма инциденти.

- Преди началото на сезона бяхте по-твърд и от треньора на Локомотив (Пд), че ще изненадате песимисти и скептици в старта в шампионата.

- Това беше наистина така. Предричаха ни да вземем точки едва след шести кръг. Започнахме, както и очаквах. Но повярвайте, оптимизмът ми, а аз съм и реалист, е много голям. От тренировка на тренировка, от мач на мач нашият отбор расте.

- Като човек от ръководството споделяте ли мнението на президента Александър Тасев, че сезонът свършва с една победа над Ботев и после остава да изиграете протоколно мачовете си?

- Мисля, че не сте разбрали добре собственика на нашия отбор. Както на мачовете между Левски и ЦСКА, така и между Локо (Пд) и Ботев, престижът е над всичко. Много често една победа над вечния съперник не само спасява сезона, но и дава криле за по-нататъшни успехи. Ние сме сериозен клуб и едва ли можем да си позволим да се радваме на победа над градския опонент като на титла.

- Бяхте от ревностните привърженици съдиите на дербито Локо (Пд) и Ботев да бъдат пловдивчани. Мачът ще се ръководи от варненеца Кольо Данев.

- Аз продължавам да поддържам тази своя теза, но нещата се решават от други хора. Лично съм ръководил 4-5 такива мача и съм се представял на високо ниво. Преди години футболната общественост набеди Йордан Сталев, че е объркал дербито, което никак не бе вярно. След онзи мач като че ли и двата клуба се настроиха мачовете да не се ръководят от съдии от Пловдив.

- Президентът на Ботев Димитър Христолов е казал пред футболни фактори в града, че Кольо Данев е приближен на Локо (Пд).

- Той нека го каже на мен. Аз изобщо не искам да се конфронтирам или заяждам, но тези слухове стигнаха и до мен и си казвам дано да са слухове. В тази връзка бих му припомнил две неща. Той като ръководител трябва да следи развитието на съдиите у нас. Първата разлика, която трябва да прави е, че между варненците Кольо Данев и Данчо Радев има разлика поне в имената. През есента след загубата ни от Левски с 1:3 Кольо Данев бе наказан за две срещи заради това, че не е отсъдил две дузпи за Локо (Пд). Как този човек може да ни е приближен? И друго - три дни преди мача с Левски Данев свири мач за купата между Марица и Ботев и нека Христолов си припомни какъв гол отбеляза неговият отбор и да си припомни подадената от маричани жалба. Освен това в 18 мача само два-три пъти ни е свирено, както се казва, 50 на 50. А имаше един рефер, който на мач на Ботев измисли една дузпа и трябваше да пуснат осветлението на стадион "Христо Ботев", за да могат домакините да я вкарат от много пребивания. В Локомотив (Пд) не коментираме съдиите, те трябва да се оставят на спокойствие. Струва ми се, че Христолов просто се готви за поредната морална победа. Това е неговият сапун пред феновете. И да отбележа - не се заяждам.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).