Видолов: Пловдивското дерби поддържа интереса към футбола у нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:52 / 24.03.2007
2356
- Коце, с какво настроение очакваш предстоящото дерби?

- Очаквам да стане интересен мач. Надявам се хората да видят честна и коректна игра и, разбира се, Ботев да победи. Мачовете с Локомотив винаги са предизвиквали големи емоции. Дано и този път бъде така.

- Каква е обстановката в Ботев преди двубоя?

- В нашия отбор цари спокойствие и увереност в собствените сили. Подготвяме се без напрежение за предстоящото дерби. Добрите ни игри напоследък и натрупаният точков актив повишават допълнително самочувствието и мотивацията ни за дербито.

- Усещаш ли притеснение сред по-младите ти съотборници?

- Не мога да вникна в душите им и да ви кажа какво мислят и чувстват. Поне от разговорите ми с тях разбирам, че няма излишно притеснение. Разбира се, те усещат, че този мач е по-различен от другите. Зарядът и залогът са по-големи и ще хвърлим всички сили, за да зарадваме феновете ни.

- Кой мач изплува веднага в съзнанието ти от всичките ти участия в пловдивското дерби?

- Веднага се сещам за последния мач между двата отбора през есента на миналата година. Спечелихме с 3:2 след обрати в резултата. Аз вкарах два гола за победата. Такива срещи не се забравят лесно. След тях можеш да оцениш любовта на хората.

- Участвал си и в столичното дерби между Левски и ЦСКА. В кой от мачовете има по-голям заряд?

- Трудно е да направя сравнение. Столичното дерби също е запазена марка и се очаква с огромен интерес от всички в България. Напоследък се говори главно за мачовете между Ботев и Локомотив и то дълго време, след като приключат. Мнението ми е, че точно тези два двубоя поддържат интереса към футбола в България.

- На какво ще разчита Ботев най-много за предстоящия мач?

- На собствените си сили. Отборът ни изнесе много добри мачове през това първенство и показа, че има огромен потенциал. За нас важното е да запазим спокойствие преди мача, да се съсредоточим изцяло върху играта и да разкрием пълните си възможности. Само така ще увеличим значително шансовете си за победа. Локомотив Пловдив е сериозен отбор, разполага с добри футболисти, които бележат прогрес в последните мачове. Тези дербита са важни за младите, които имат уникалния шанс да играят пред препълнени трибуни и да се превърнат в големите фигури за отбора си. Интервюто е на "Тема спорт".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).