ЕП поиска по-ясни правила за европейския футбол и по-добра защита на личните данни на феновете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:12 / 29.03.2007
496
Днес Европейският парламент прие два доклада на футболна тема. С първия доклад относно бъдещето на професионалния футбол в Европа депутатите искат от ЕК по-ясни законови правила за футбола и препоръчват да се направи необходимото за по-голяма прозрачност и по-добро управление. ЕП призовава за солидарност в продажбата на телевизионни права и защита на младите таланти от търговията с хора. С втория консултативен доклад ЕП подкрепи инициативата на Австрия за по-голяма сигурност по време на мачове, но поиска гаранции, че личните данни на феновете ще са защитени.

"С приемането на тези доклади Европейският парламент допринесе за борбата срещу насилието и хулиганизма във футбола, както и за засилването на борбата срещу расизма и ксенофобията в този популярен спорт. Искаме по-стриктни санкции срещу всички дискриминационни действия и да засилим координацията на превантивните мерки и санкциите срещу хулиганите. Трябва да премахнем насилието от футбола и да го направим безопасна и приятна дейност за всички," каза председателят на ЕП Проф. д-р Ханс-Герт Пьотеринг.

Докладът по собствена инициатива за бъдещето на професионалния футбол в Европа с автор Ivo Belet (EНП-EД, Белгия) подкрепя футболните ръководни органи и най-вече УЕФА в усилията им да подобрят саморегулирането в полза на целия футболен сектор. Депутатите препоръчват провеждането на мощна кампания от страна на националните и европейски политически и спортни власти за въвеждане на по-голяма прозрачност и добро управление на европейския професионален футбол.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).