Пиронкова безкомпромисна срещу италианката в първия кръг на Уимбълдън

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
15:07 / 21.06.2011
5969
Пловдивчанката Цветана Пиронкова бе безкомпромисна в първия си мач тази година на престижния турнир Уимбълдън, който приключи преди минути. Противничката й италианката Камила Джиорджи не оказа силна съпротива. Първата ни ракета направи няколко пробива. Така тя спечели първия сет с 6:2 само за 21 минути. Във втория сет при нито един изгубен гейм Пиронкова достигна до мачбол при сервис на италианката. Джиорджи обаче изравни за 40:40. Оспорвана размяна на спечелени точки даваше предимство на италианката на няколко пъти и накрая тя успя да спечели гейма. Следващият гейм също достигна до дюс и последва продължителна размяна на спечелени точки. В крайна сметка обаче Цвети успя да спечели сета с 6:1, с което и мача.

Във втория кръг на първенството Пиронкова ще срещна победителката от срещата между Ваня Кинг (САЩ) и Петра Мартич (Хърватска), който се играе в момента при спечелен сет за американката. Ако Цвети преодолее Кинг по всяка вероятност ще се изправи срещу Вера Звонарьова в трети кръг. Другата възможност е отново рускиня - Елена Веснина, която е номер 36 в света към момента.


Виж коментарите (14)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).