ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Емил Наков: Искаме купата на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:06 / 06.05.2007Коментари (0)2073
©
След бума на новини от Локо (Пд) през последните дни потърсихме съсобственикът на клуба Емил Наков, за да внесе повече яснота около бъдещето на Иван Маринов, евентуалните нови назначения, селекцията и промените в Управителния съвет и, естествено, около настроението в отбора преди полуфинала за купата с Левски. Кюстендилецът първо отказа, но след няколко минутни увещания отговори на въпросите на „Меридиан Мач".

- Г-н Наков, ще бъде ли назначен Стевица Кузманоски на работа в Локомотив (Пд)?

- Такова назначение изобщо не е стояло на дневен ред. Имаме си главен мениджър, който е и старши-треньор - Иван Маринов, и той се справя отлично. И в мача вчера (б. р. - онзи ден) се видя, че си върши работата перфектно въпреки загубата. Вижда се, че Локомотив разполага с перспективни и качествени млади играчи и задачата на треньора оттук нататък е да класира отбора на финала и да спечели купата на България.

- Уверен ли сте, че може да победите Левски, и ще помогне ли това, че срещу Беласица бе дадена почивка на някои основни футболисти?

- Само треньорът решава кой да играе и кой не. Да не подценяваме Левски. Това е отборът, който сбъдна мечтата на всички български клубове, откакто съществува този формат на Шампионската лига - да участваме в груповата фаза. Само допреди няколко месеца Левски игра с най-силните в Европа и ние сме респектирани от неговата класа. Гарантирам обаче, че ще се постараем да спечелим мача пред нашата велика публика и да се класираме за последния мач в турнира.

- Имат ли мотивация футболистите, след като не бяха получавали заплати за последните два месеца? Изчистени ли са взаимоотношенията между ръководството и отбора?

- В Локо (Пд) няма финансови сътресения. Не е имало проблеми от такова естество след появата на г-н Александър Тасев, с когото влязохме в съдружие.

- Реална ли е обещаната премия от 100 000 лева при спечелване на трофея и осигурена ли е тя? Или, общо взето, това бе трик като този, който Александър Томов направи в ЦСКА преди началото на пролетния полусезон?

- Ние преценяваме какви са възможностите ни и не обещаваме нещо, което не можем да изпълним. Вярваме, че Локомотив има реален шанс да успее, и ако това стане, играчите ще получат нормални за българските стандарти премии.

- Каква е ситуацията около бъдещето на Иван Маринов като треньор?

- Ще му предложим нов дългосрочен договор със съответните клаузи. Неговите виждания за развитието на Локомотив съвпадат с нашите с господин Тасев. Иван Маринов ще има пълна свобода в определените от нас рамки да привлече, които играчи иска, както и да си подбере щаба, с който да работи. Това, което се отнася за генералния секретар Атанас Узунов, в пълна степен важи и за Иван Маринов.

- След силната пролет има ли интерес от страна на Левски и ЦСКА или на чужди клубове към футболисти на Локо?

- Има запитвания от различни мениджъри за цените и евентуалните възможности за трансфер на нашите играчи. Те са скъпи за българските отбори. Освен това ние държим да запазим състава, за да може догодина отборът да е още по-силен. Естествено, няма да спираме никого при наистина добри оферти като тази за Алекс от Фиорентина. Сигурно е само, че Стоян Колев вече има договор с Тревизо и ще се присъедини към този отбор от лятото. Иван Маринов също може да прецени, че за някои постове играчите се дублират и някои не могат да получават достатъчно шанс, и да ги постави в трансферната листа. Ще обявяваме каквото и да било само когато има подписани договори.

- Ники Михайлов ли ще бъде заместникът на Стоян Колев?

- За Ники Михайлов мога да кажа следното, без да се спекулира: Нашият треньор на вратарите Любомир Шейтанов, който работи и в националния отбор, е най-добрият специалист в това отношение в България. Той има пълната свобода да реши кой да бъде привлечен или кой да бъде освободен. Ние мислим, че Ники Михайлов има бъдеще пред себе си. Той игра за Левски в Шампионската лига и със сигурност е един от най-младите вратари, записвали участие в този форум. Това е. В момента изобщо не е коректно да се говори дали искаме някой играч на Левски, или те наш, след като предстои толкова важен мач помежду ни.

- Ще има ли промени в Управителния съвет на дружеството в края на месеца?

- На този етап не. Знаете, че при нас функциите на Управителния съвет и хората в него са изключително свързани с осигуряването на финансовата обезпеченост на клуба и необходимите условия за работа на спортно-техническото ръководство. Няма нужда от каквито и да е било промени.

- Значи Христо Бонев няма да стане част от този орган?

- Христо Бонев си има длъжност в клуба - спортно-технически директор. Коментарите, че ще влиза в Управителния съвет, за да освободи пост за Кузманоски или някой друг, са неоснователни. На нашите мачове присъстват много специалисти. В Петрич бяха Петър Михтарски и Емил Костадинов, често идват Ради Здравков и Методи Томанов... Присъствието им не означава, че преговаряме с тях да станат треньори или да заемат някакъв друг пост.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Борисов: Аз ли да казвам нещо за Крушарски? Питайте човека от фенклуба на Ботев за него
Треньори и служители в Локо: Заставаме зад Крушарски, подаваме молби за напускане!
Все още не е отсъждана дузпа в мачовете на Ботев и Локо през сезона
УЕФА увеличи двойно сумата за клубовете от Първа лига, има и друга важна промяна
Легенда, лидер и капитан с "черно-бяло" сърце! Честит рожден ден на Димитър Илиев!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: