Емил Наков: Искаме купата на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:06 / 06.05.2007
2073
След бума на новини от Локо (Пд) през последните дни потърсихме съсобственикът на клуба Емил Наков, за да внесе повече яснота около бъдещето на Иван Маринов, евентуалните нови назначения, селекцията и промените в Управителния съвет и, естествено, около настроението в отбора преди полуфинала за купата с Левски. Кюстендилецът първо отказа, но след няколко минутни увещания отговори на въпросите на „Меридиан Мач".

- Г-н Наков, ще бъде ли назначен Стевица Кузманоски на работа в Локомотив (Пд)?

- Такова назначение изобщо не е стояло на дневен ред. Имаме си главен мениджър, който е и старши-треньор - Иван Маринов, и той се справя отлично. И в мача вчера (б. р. - онзи ден) се видя, че си върши работата перфектно въпреки загубата. Вижда се, че Локомотив разполага с перспективни и качествени млади играчи и задачата на треньора оттук нататък е да класира отбора на финала и да спечели купата на България.

- Уверен ли сте, че може да победите Левски, и ще помогне ли това, че срещу Беласица бе дадена почивка на някои основни футболисти?

- Само треньорът решава кой да играе и кой не. Да не подценяваме Левски. Това е отборът, който сбъдна мечтата на всички български клубове, откакто съществува този формат на Шампионската лига - да участваме в груповата фаза. Само допреди няколко месеца Левски игра с най-силните в Европа и ние сме респектирани от неговата класа. Гарантирам обаче, че ще се постараем да спечелим мача пред нашата велика публика и да се класираме за последния мач в турнира.

- Имат ли мотивация футболистите, след като не бяха получавали заплати за последните два месеца? Изчистени ли са взаимоотношенията между ръководството и отбора?

- В Локо (Пд) няма финансови сътресения. Не е имало проблеми от такова естество след появата на г-н Александър Тасев, с когото влязохме в съдружие.

- Реална ли е обещаната премия от 100 000 лева при спечелване на трофея и осигурена ли е тя? Или, общо взето, това бе трик като този, който Александър Томов направи в ЦСКА преди началото на пролетния полусезон?

- Ние преценяваме какви са възможностите ни и не обещаваме нещо, което не можем да изпълним. Вярваме, че Локомотив има реален шанс да успее, и ако това стане, играчите ще получат нормални за българските стандарти премии.

- Каква е ситуацията около бъдещето на Иван Маринов като треньор?

- Ще му предложим нов дългосрочен договор със съответните клаузи. Неговите виждания за развитието на Локомотив съвпадат с нашите с господин Тасев. Иван Маринов ще има пълна свобода в определените от нас рамки да привлече, които играчи иска, както и да си подбере щаба, с който да работи. Това, което се отнася за генералния секретар Атанас Узунов, в пълна степен важи и за Иван Маринов.

- След силната пролет има ли интерес от страна на Левски и ЦСКА или на чужди клубове към футболисти на Локо?

- Има запитвания от различни мениджъри за цените и евентуалните възможности за трансфер на нашите играчи. Те са скъпи за българските отбори. Освен това ние държим да запазим състава, за да може догодина отборът да е още по-силен. Естествено, няма да спираме никого при наистина добри оферти като тази за Алекс от Фиорентина. Сигурно е само, че Стоян Колев вече има договор с Тревизо и ще се присъедини към този отбор от лятото. Иван Маринов също може да прецени, че за някои постове играчите се дублират и някои не могат да получават достатъчно шанс, и да ги постави в трансферната листа. Ще обявяваме каквото и да било само когато има подписани договори.

- Ники Михайлов ли ще бъде заместникът на Стоян Колев?

- За Ники Михайлов мога да кажа следното, без да се спекулира: Нашият треньор на вратарите Любомир Шейтанов, който работи и в националния отбор, е най-добрият специалист в това отношение в България. Той има пълната свобода да реши кой да бъде привлечен или кой да бъде освободен. Ние мислим, че Ники Михайлов има бъдеще пред себе си. Той игра за Левски в Шампионската лига и със сигурност е един от най-младите вратари, записвали участие в този форум. Това е. В момента изобщо не е коректно да се говори дали искаме някой играч на Левски, или те наш, след като предстои толкова важен мач помежду ни.

- Ще има ли промени в Управителния съвет на дружеството в края на месеца?

- На този етап не. Знаете, че при нас функциите на Управителния съвет и хората в него са изключително свързани с осигуряването на финансовата обезпеченост на клуба и необходимите условия за работа на спортно-техническото ръководство. Няма нужда от каквито и да е било промени.

- Значи Христо Бонев няма да стане част от този орган?

- Христо Бонев си има длъжност в клуба - спортно-технически директор. Коментарите, че ще влиза в Управителния съвет, за да освободи пост за Кузманоски или някой друг, са неоснователни. На нашите мачове присъстват много специалисти. В Петрич бяха Петър Михтарски и Емил Костадинов, често идват Ради Здравков и Методи Томанов... Присъствието им не означава, че преговаряме с тях да станат треньори или да заемат някакъв друг пост.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).