ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Над 100 човека на квалификациите за ESWC в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:36 / 07.05.2007Коментари (0)1785
© Plovdiv24.com
Световната купа по електронни спортове е най-големия спортен проект на XXI век в областта на електронния спорт. Създадена е от френски екип, който от 1999 г. e специализиран в организирането на състезания по компютърни и конзолни игри и практикуването им като спорт. На този етап състезанието обхваща над петдесет страни с национални лицензионни права, сред които е и България.Всяка от тези страни организира локални клалификационни турнири и ESWC национален финал за излъчването на представителен отбор.

Всяка година ESWC се наблюдава от над 30 000 души на живо и милиони телевизионни зрители по цял свят. През 2006 година на Гранд финала в Париж имаше 750 подбрани играчи, които се конкурираха за награден фонд от 400 000 долара. Събитието бе отразено от 750 журналисти от цял свят.

През 2006 година в България за пръв път бе проведена квалификация за излъчване на национален отбор, който участва на Гранд финала в Париж. Общо 15 състезатели представиха България в четирите дисциплини: Counter Strike, Warcraft III The Frozen Throne, Pro Evolution Soccer, Trackmania Nations.

Тази година ESWC заема почетно място като най-професионалното и най-качесвеното състезание по електронен спорт в света. Наградния фонд за Гранд финала в Париж е 500 000 долара.

За втора поредна година ESWC България се състои благодарение подкрепата на VIVATEL.

Общо 75 участника разпределни в 15 отбора по Counter Strike 1.6, взеха участие в третата поред квалификациа за световната купа в България. Тя се проведе в интернет зала Speed_ 6 град Пловдив на 5-ти и 6-ти май. Сред отборите взели участие в надпреварата най-многобройни бяха представителите на град София следвани от Пловдивските отбори. Най-добре се представиха SinCity от София и sense.cs от Русе. Софийските момчета са в състав: Юри Трайков (Marsolin), Никола Захариев (Lag), Деян Йорданов (ConditionZero), Ивайло Иванов (Outsider) и Милко Петров (Implosion). Русе представиха sense.cs в състав: Росен Апостолов (d-t0x), Мартин Митев (Tenko), Георги Николов (disectorr), Георги Изов (Alfy) и Владимир Вълов (Hos7a). Вторият ден от квалификацията ESWC Пловдив се провеждат състезанията в останалите 3 дисциплини - Warcraft III The Frozen Throne, Pro Evolution Soccer 6 и TrackMania Nations ESWC. Общо 23-ма са записаните участници, като най-голяма е конкуренцията при Warcraft III - 13 души. Сред тях е и най-малкият участник записал се досега - Александър Георгиев от Пловдив на 6 години. В дисциплината TrackMania Nations ESWC на финалa в София продължава Радослав Пенчев (Mr.Main) от Ямбол. Финалистите в Pro Evolution Soccer 6 са Даниел Драганов (MORIS) от Казанлък и Трендафил Василев (Tranchov) от Исперих.След оспорвани мачове станаха известни имената на победителите по Warcraft III - Николай Илиев (Thrall) от София и Ангел Ганчев (Bianconero) също от столицата.

Първата от сериите квалификации за България от Купата по Електронен спорт се проведе на 14-ти и 15-ти април в компютърен клуб Ера във Велико Търново. В турнира по Counter Strike от единадесет отбора най-добре се представиха Elite Warriors и Switch Over, класирали се съответно на първо и второ място. В състава на EW влизат имената на Синан Хебибов - капитан, Иван Баладжиев, Тома Вълчев, Ивелин Коджабашев и Георги Рашевски. Опонентите им от Switch Over бяха: Иво Мирчев - капитан, Александър Лазаров, Емилиян Димитров, Иван Владимиров, Мариян Кличев.
В неделния ден (15-ти април) станаха известни и класиралите се в трите индивидуални дисциплини. На първо и второ място за Warcraft III се класираха Станислав Стефанов и Александър Стефанов, за Pro Evolution Soccer Мартин Василев и Красимир Делиминков, за Trackmania Nations - Стефан Стефанов и Боян Иванов.

На 21-ви и 22-ри април се проведе втората квалификация за Световната купа по електронни спортове (ESWC 2007). Домакин на втората квалификация за България беше интернет зала Doom 6 в град Варна. Деветдесет и трима геймъри се бориха за правото да играят на национален финал. В турнира по Counter Strike на 21 април от петнадесетте участващи отбора най-добре се представиха Brain Damage от град Варна и МOD от София. В състава на Brain Damage влизат имената на Светлин Димитров (Ra1n) - капитан, Никола Колев (Stelker), Любо Дамянов (Lybnqta), Свилен Владимиров (Frozen), Ивайло Петров (Digital). Опонентите им от MOD бяха в състав - Владимир Джигански (Sucker) - капитан, Иван Ангелов (Wet), Мартин Чапилов (Tracer), Венцислав Олегов(h1ck), Емил Костов (d0lzen). В неделния ден (22-ти април) станаха известни и класиралите се в индивидуалните дисциплини. За Warcraft III се класираха Калоян Димитров (Nuk3e) и Николай Стоев (naps7er), за Pro Evolution Soccer Иван Кощудов (Reveal) от гр. Асеновград и Мартин Торийски (Napster) от гр. Варна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Александър Томаш получи подкрепа от най-добрия български треньор за ХХ век
Борисов: Аз ли да казвам нещо за Крушарски? Питайте човека от фенклуба на Ботев за него
Треньори и служители в Локо: Заставаме зад Крушарски, подаваме молби за напускане!
Трима от Ботев с повиквателна за националния отбор
Решено е: Мачът между Кобрата и Махмуд Чар няма да е на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: