ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Халими: Можем да надскочим Левски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:24 / 08.05.2007Коментари (0)2109
©
Нападателят на Локомотив (Пловдив) Илами Халими даде интервю за "Тема: Спорт".

Илами, ще отстраните ли Левски?

-Нищо не се знае предварително. Ще играем здраво, пък към седем и половина вечерта ще разберем какво сме направили.

Какво е мнението ти за съперника?

-Левски е номер едно, обигран отбор. Ще ни е трудно. Съперникът ни е фаворит, но ако се раздадем, предварителното им предимство може и да не е от значение. Надявам се на позитивен резултат.

Вкара куриозен гол със задните си части на ЦСКА в първенството, доволен ли ще си на щастливо попадение и срещу сините?

-Ние да спечелим мача, пък който ще да отбележи. Важното е накрая да се зарадваме всички заедно, не е толкова важно кой ще вкара и как ще вкара.

Спомняш ли си, че вече си отбелязвал на Левски в полуфинал за купата?

-Помня го този мач и гола, но също помня и изпуснатата от мен дузпа. Тогава играхме добре на стадиона на Левски, имахме някакви надежди, но не стана.

В първата среща тогава Мартин Камбуров пропусна от дузпа, а в реванша се говореше, че Александър Тунчев е трябвало да изпълнява, но се е уплашил. Така ли стана наистина?

-Еми...Така е, да. Но какво да правим, взех да бия аз, мислех, че ще вкарам, но не се получи. Но това вече е в миналото, трябва да гледаме напред.

Ако ти се наложи да стреляш от бялата точка сега, може ли напрежението да ти повлияе?

-Винаги съм бил спокоен и няма да имам проблеми. Но в момента имаме изпълнител - Христо Златински, който показва отлична успеваемост. Той вкарва всички дузпи. Затова по принзип не е нужно аз да бия, но ако се наложи, ще се нагърбя и няма да съм напрегнат, независимо дали е полуфинал или финал.

Виждаш ли слабости в защитата на Левски?

-Вярвам, че треньорът ще ни разположи идеално, ще ни каже кого да пазим и как да играем. Ще разчитаме на техните грешки, защото всеки отбор има такива. Дано да ги използваме умело.

Кой футболист от противника ти прави най-голямо впечатление, като качество и класа?

-Там колективът е над всички. Но аз много харесвам как играе Йовов. Телкийски също ми допада. А имат и Боримиров, така че отборът им е много добър. Но пък сега победителят се решава в един мач, в който можем ние да сме над тях. Според мен шансовете са 60 на 40 в тяхна полза, но ние нямаме какво да губим. Те са пред императив, искат задължителна победа. Ние сме добре подготвени, показахме качества през пролетта и можем да успеем. Ако дадем максимума, резултатът ще дойде.

Как смяташ - от първата минута ли трябва да атакувате или изчаквателната позиция е по-добрият вариант? Добре ли е за Локо да се стигне до продължения и евентуални дузпи?

-Според мен не трябва да се бърза. Има 90 минути, а ако не се получи в тях, после още 30. Трябва да играем по-спокойно, да не грешим много и ако противника прави пропуски, ние да го накажем.

Повечето титуляри получихте почивка срещу Беласица, ще ви помогнат ли съхранените сили?

-Треньорът прецени така, след като натрупахме доста точки. Имаме много млади момчета, които също трябва да играят от време на време. Дано и почивката да ни се отрази положително срещу Левски.

В момента си на 32 години, докога смяташ да играеш футбол?

-Здраве да е. Надявам се поне още три години да се представям на добро ниво, а след това ще видим какво ще стане.

С Локомотив Пловдив ли са свързани плановете ти за тези три години?

-Така мисля.

Преди време имаше екзотични предложения от Иран и други страни, в които можеше да отидеш да играеш за пари. Има ли ги и сега?

-Тогава можех да ида в Иран, но не се получи нищо и сега не ме интересува. Може и да съм се надявал за нещо по-голямо, но така е било писано. В момента оферти нямам. Мисля само за Локомотив Пловдив, за мача с Левски и да помагам, колкото мога.

Локо Пловдив се превръща в реклама на македонския футбол в А група. Какво ще кажеш и за другите ти сънародници и съотборници?

-Хубаво е, че хората в клуба мислят позитивно за нас. И тези, които играха преди мен - Бобан Янчевски и Роберт Петров, и аз сме щестливи, че можем да помогнем на другите футболисти от Македония. Всички те са добри и трябва да им се обръща внимание. Златковски вече го знаете. Балдовалиев много бързо се включи в обстановката и започна да вкарва. Както е тръгнал, следващия сезон може да ни радва по-често и ние, и феновете, и ръководството да вървим напред.

Преди да дойдеш на "Лаута" беше ли играл пред по-всеотдайна публика?

-Не, такова нещо няма, не съм го срещал никога през кариерата си. Дано заради тях спечелим мача за купата, сигурно ще дойдат много хора, нищо, че е през седмицата. А после, ако стигнем на финал, там сигурно пак ще сме като домакини. Феновете на Локомотив са едни от най-верните, показват невероятно уважение към отбора.

Усеща ли се голяма разлика в отбора след смъртта на Георги Илиев?

-Не е както преди, но новият президент и шефовете около него правят сериозни неща за отбора. Може би най-голямата разлика е, че тогава имахме доста опитни футболисти, а сега разчитаме на млади. Но те вече натрупаха опит. И в мачове като този с Левски искат да се доказват. Нормално е сред тях да има малко напрежение, но мач след мач израстват, показват качества и отборът върви.

Още по темата: общо новини по темата: 28
10.05.2007
10.05.2007
10.05.2007
09.05.2007
09.05.2007
09.05.2007
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Футболисти, треньори и фенове на Локомотив почетоха великия Аян Садъков
Любо Пенев стриктно спазва новите правила на "Лаута"
Митко Илиев и компания зарадваха малки локомотивци
Феновете на Локомотив се събират на "Лаута"
Футболистите на Локо искат среща с Крушарски, но без Любо Пенев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: