Златински: Със сигурност сме на финал!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:05 / 09.05.2007
1077
Христо Златински е роден на 22.01.1985 г. в Гоце Делчев. Първите си стъпки във футбола прави в Пирин (Бл). Дебютира в "А" група за родния клуб срещу Черно море (3:0) през 2003 г. При "майсторите" е изиграл 65 мача, 25 от които за Пирин. Неизменен титуляр в юношеските и младежките национални отбори на България. В Локо (Пд) е от лятото на 2005 година. Златински минава за един от най-добрите не само в пловдивския тим, но и в България. Преди полуфинала с Левски Христо се съгласи да даде интервю за читателите на "Топспорт".

- Христо, първо честито за новия ти договор с Локомотив. Ще споделиш ли за какъв период се обвърза и защо се съгласи да останеш за по-дълго на "Лаута"?

- Колективът тук ми харесва страшно много и затова приех удължаването на договора, без много да му мисля. Не съм се интересувал от финансови параметри и тем подобни, разбрахме се за отрицателно време. А приятелите ми от Благоевград са свидетели, че още като бях в родния ми тим Пирин, другият тим, на когото симпатизирах не бе Левски или ЦСКА, а точно Локо (Пд).

- Колко пъти си играл срещу Левски с Локо (Пд) ?

- Два пъти и двата пъти загубихме - с 1:3 в Пловдив и 0:4 преди това в София. Спомням си даже, че за последното четвърто попадение при неуспеха ни на "Герена" вината бе моя. Исках да върна на Васко Камбуров, но подаването бе леко и Мечо Телкийски пресече паса и вкара. През есента в Пловдив играхме добре, но при 1:0 за Левски не ни дадоха стопроцентова дузпа. След това съдията отмина още един спорен 11-метров удар и в крайна сметка загубихме.

- Като спомена проценти, как би коментирал твърдението на Наско Сираков, че титлата и купата ще бъдат спечелени със 150-процентова от Левски?

- Ако трябва да се заяждаме или да трупаме някакво психологическо предимство, не ми остава нищо друго, освен да кажа, че процентите им за купата са не повече от 0. В отбора всички сме наясно, че ни предстои много сериозна задача, но не и непостижима - това е да отстраним Левски. Тренираме спокойно, има атмосфера и смятам, че са налице всички предпоставки да победим "сините". Нужен ни е и спортен късмет.

- Мачът с Левски ще бъде свирен от холандец, какво очакваш?

- Това, че ще свири холандец, е много добре. Всички сме свидетели как нашите арбитри умишлено ощетяват даден отбор. Холандецът съм сигурен, че няма да подкрепи никого и ще свири това, което види.

- С какво Локо превъзхожда Левски?

- Нашият отбор е млад и с огромен потенциал, който тепърва ще се разгръща. Играем много добре, правилно и най-важното - с удоволствие. Разполагаме с добри изпълнители на всеки пост. Левски ни превъзхождат само с опит, но аз мисля, че не винаги той е достатъчен за крайния успех.

- Напоследък има сериозен интерес към теб от наши и чуждестранни клубове. Какви амбиции имаш за кариерата ти?

- Поласкан съм от този интерес, но аз има още какво да уча. За моето развитие ще е много важно поне през следващата една година да съм в Локо. Ако успея да задържа формата си и доброто си ниво, ще мисля и за по-сериозни неща.

- Едно от които е може би повиквателна за националния отбор?

- Естествено е, че искам да съм част от националния отбор колкото може по-скоро. Но пак казвам, че ми предстои сериозна работа, защото в държавния ни тим имаме страхотни футболисти и конкуренцията е жестока. Но аз не се плаша от нея.

- Кои отбори ще изиграят финала на 24-и май в Стара Загора?

- Единият със сигурност е Локо (Пд), а защо не в Ловеч да се стигне до изненада и Берое да се класира? Надявам се, че нашите фенове отново ще напълнят стадиона. С тяхната подкрепа ще ни бъде леко.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).