Вадят български паспорт на Даксон, правят го национал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:36 / 10.05.2007
597
Локомотив (Пловдив) започна процедура по издаване на български паспорт на бразилския си полузащитник Даксон да Силва. Това съобщи вицепрезидентът на клуба Кузман Маринков. Той поясни, че всички необходими документи вече са предоставени на държавните органи.

"Даксон да Силва се утвърждава като важен играч в нашия отбор. Той е само на 19 години и има голямо бъдеще. Като български гражданин ще освободи място за един чужденец в състава и по-лесно може да бъде продаден на западноевропейски отбор.

Освен това бе харесан от селекционера на младежкия национален отбор на България Александър Станков, който пред нас изяви желание да го повика в състава, в случай че има българско поданство", заяви Кузман Маринков.

Даксон да Силва бе привлечен през лятото на миналата година в Локомотив заедно със своя сънародник Алекс дос Сантос. Последният бе продаден на Фиорентина през месец януари тази година. Александър Станков има интерес и към нигерийския футболист на ЦСКА Шикозе Удоджи.

Кузман Маринков добави, че италианският мениджър Валентино Нербини, който наблюдава вчерашния полуфинал за купата на България между Локомотив и Левски завършил 3:0 в полза на "сините" е харесал три футболисти на "черно-белия" отбор. Това са самият Даксон да Силва, Дани Кики и Йордан Милиев. Информацията е на Топспорт.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).