Пенета спря Пиронкова в Палермо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:00 / 16.07.2011
1355
Цветана Пиронкова не успя да изравни най-доброто си постижение на турнира в Палермо. Първата ракета на България отпадна на четвъртфиналите след загуба с 2:6, 2:6 от представителката на домакините Флавия Пенета. Поставената под номер 1 в схемата италианка демонстрира зависно спокойствие в най-важните разигравания, докато Пиронкова често прибързваше. Цвети игра по-добре в началото на втория сет, но постепенно изпусна инициативата и Пенета зарадва зрителите с убедителна победа, която я прати на полуфиналите.

Двубоят започна много зле за българката. Цвети сервираше в първия гейм, но го загуби след двойна грешка. Пиронкова веднага върна пробива, но това не я успокои и грешките й зачестиха. Пенета често прибягваше до къси топки, които затрудняваха Цвети и я държаха под напрежение. Пловдивчанката загуби всеки от първите три гейма, в които имаше сервиса, и изостана с 1:5. В края на сета тя се опита да е по-агресивна, но съперничката й беше стабилна от дъното на корта и не позволи обрат.

Пловдивчанката започна отлично втория сет и поведе с 1:0, а след това пропиля чудесна възможност да пробие подаването на Пенета. Отлична къса топка и грешка на мрежата от страна на италианката направиха резултата 30:40, но в последвалото разиграване Пиронкова сбърка. Въпреки загубения гейм, Цвети започна да играе по-търпеливо и по нищо не отстъпваше на Пенета. При 2:2 обаче пловдивчанката се пропука при сервирането си, а после не се възползва от несигурността на противничката си, пропускайки няколко шанса да върне пробива. Това бе достатъчно за Пенета и тя спокойно затвори мача, повтаряйки резултата от първия сет - 6:2.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 27
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).