Футболният отбор на Европейския колеж спечели турнира в Солун

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:22 / 13.05.2007
702
Европейският колеж по икономика и управление игра на финала на Международния турнир в Солун и спечели купата на първенството с обща голова разлика от 41 на 6. Освен, че се класираха на първото място, пловдивските студенти бяха наградени и с трофеи за най-добър футболист, медали и грамоти, съобщиха от ръководството на частното висше училище.

Първият мач на колежаните бе с организаторите на турнира от Американския колеж в Солун на 11 май, който завърши с безапелационната победа от 8:3. В началото домакините поведоха с 1:0, но след като си вкараха автогол, загубиха първото полувреме с 1:3. В средата на второто полувреме, треньорът на пловдивския тим Иван Арсов пусна резервите и мачът завърши с краен резултат 8:3 в полза на Европейския колеж.

Победата ги прати да играят на следващия ден срещу аутсайдера в нашата група - Атинския колеж, като мачът завърши с разгромяващите 24:2. Така отборът на пловдивските студенти се класира на финала, където трябваше да играе с победителя в другата група - Американският колеж в Атина от 18,00 часа на 12 май. Още в началото те поведоха с 1:0, но до края на второто полувреме атиняни така и не успяха да подобрят резултата.

Мачът завърши с категоричната победа на Европейския колеж от 9 на 1, което осигури и първото място на пловдивските студенти в Международния турнир. Като най-добър футболист на първенството Димитър Ботев пък получи специален трофей от организаторите.

Турнирът „Spring 2007 Invitational Sports Tournament" се проведе на 11 и 12 май под егидата на Американския колеж в Солун. В него участваха 6 отбора, само два от които бяха съставени от български студенти - този на Европейския колеж по икономика и управление в Пловдив и на Американския колеж в София. Според регламента отборите се състезаваха в две групи, като лидерите им играят на финал, а подгласниците им - за трето и четвърто място. Софийските студенти се класираха на трето място.

 



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).