ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Визитка на Александър Тасев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:18 / 14.05.2007Коментари (0)2731
АЛЕКСАНДЪР ЗДРАВКОВ ТАСЕВ
Роден е на 22.10.1961 г. в Кюстендил

* Той е президент на Локо (Пд) от 13.04.2006 г. Тасев сменя на поста убитият година по-рано бизнесмен Георги Илиев.

* Александър Тасев участва като собственик или в управата на следните фирми:

"АЛЕКСАНДЪР ТАСЕВ" ЕТ , "АЛЕКС - Ю" ООД, "ТТ" ООД, "БОЛКАН ЧЕРИ КООП" ООД, СДРУЖЕНИЕ "БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВА" , "ГАЗ - МЕТАН" ООД, "МЕТАН" ООД, "ЕКО ТРАНС" ООД, ФОНДАЦИЯ "СПАСЕНИЕ" , "ЕКОМЕТАН ВРАЦА" ООД, "ФУРНИР-СТРОЙ ИНВЕСТ" ООД, "ЛОКОМОТИВ" ООД , "ИНФРА ПЪТ СТРОЙ" ООД, "МАКС 2000 Б И Д" ООД, "ФУРНИР" АД , "МЕТАН ПЪТ СТРОЙ" ООД, "ПРОМИШЛЕНО ГАЗОСНАБДЯВАНЕ - БТ" ООД, "ПРОМИШЛЕНО ГАЗОСНАБДЯВАНЕ" ООД, "ИНФРА - РУЕН - МТВ" ДЗЗД, " ГЕРМАНЕЯ ГАЗ" ООД, "ФУРНИР - СТРОЙ" ООД, "МЕБЕЛ - РЕКОРД" ООД , "МЕТАН" ООД, "ЕФИР - МЕТАН" ДЗЗД, "ЕКОТУР-СЛИВЕН" ООД, " ВИНИТ" ООД, "АМИКА" ООД, "МЕТАН ЕКО" ООД

В Кюстендил бе известен като "Остап"

Александър Тасев е известен в родният си град Кюстендил с прякора Остап. Той е най-големият изкупвач и износител на череши в България. Тасев е и един от най-богатите хора в Югозападна част на страната ни. Той има и бизнес с петролни продукти, негова е и първата метан-станция у нас. Той е собственик още на обувен завод, винпром, фабрика за ролетни щори, верига магазини, дискотека и много др.

Участва в
парламентарните
избори през 1997 г.

На парламентарните избори през 1997 г. Александър Тасев е водач на листата на Българския бизнес блок в родния си град Кюстендил. Въпреки събраните 6,58 процента от гласовете Тасев не успява да влезе в парламента. Мандатите от неговия регион са разпределени между ОДС (4) и Демократична левица - БСП и Политически клуб "Екогласност" (1).

Бе замесен в скандал
с Жорж Ганчев

Преди време името на бизнесмена бе замесено в скандал с председателя на БББ Жорж Ганчев. Той е един от заявителите на жалба срещу Ганчев, заедно с Цветелин Кънчев по обвинение за рекет. На заседанието на Народното събрание от 11.09.1998 г. независимият депутат Христо Петров в питане до тогавашния вътрешен министър Богомил Бонев разкрива подробности около участието на Тасев в опита Ганчев да бъде уличен в корупция.

Според Петров на 4 септември 1997 г. на заседание на Управителния съвет на Фирмени братства към Българския бизнес блок заместник-председателят Цветелин Кънчев е информирал, че Жорж Ганчев упражнявал върху него рекет за сумата от 120 000 долара и дори му отправил заплахи за живота. Управителният съвет взел единодушно решение да информира органите на МВР и в Дирекцията на Националната полиция е внесен необходимият заявителски материал.

От ръководството на дирекцията предложили да се предадат на Жорж Ганчев 10 000 щатски долара, сума достатъчна за доказване на рекет в особено големи размери. Петров разказва още, че поради липса на средства в Дирекцията им е било предложено да набавят сумата, с цел банкнотите да бъдат белязани в полицията с радиоактивни изотопи.

"Сумата беше набрана от лицата Христо Петров, Александър Тасев и Цветелин Кънчев и бе предадена в Дирекцията на Националната полиция на съхранение с надлежен протокол и опис на банкнотите. Уточнено беше разговорите с Жорж Ганчев да се провеждат от определени мобилни телефони, с цел 24-часово записване на водените от тях разговори. Лицето, което трябваше да предаде сумата беше оборудвано от полицията с микрофони и други специални средства.

Както е известно Жорж Ганчев прие белязаните доларови банкноти в определения от полицията ресторант, като всичко е документирано от телевизионните камери и дегизираните полицейски служители. Проведените по набелязаните от полицията мобилни телефонни разговори потвърдиха наличието на рекет върху лицето Цветелин Кънчев, което се потвърждава и от свидетелите и определените за целта служители от МВР, които са присъствали на разговорите.

Тъй като не представлява технически проблем да се следи движението на белязаните банкноти, а и ръцете на рекетьора светят, бяхме уверени от ръководителите на операцията, че парите, предадени им на съхранение, ще бъдат иззети от Жорж Ганчев и върнати в тримесечен срок", четем в стенограмата на Народното събрание от 11 септември 1998 г.

От отговора на Богомил Бонев на въпроса какви са последствията от акцията и ктога ще бъдат върнати 10-те хиляди долара става ясно, че Александър Тасев е бил лицето, което е предало парите на Ганчев. Те били част от подкуп за издигането на Цветелин Кънчев на овакантено място в листите на БББ. "От протокола за резултатите от приложеното друго специално разузнавателно средство е видно, че заявителят Тасев, въпреки категорично написаното от него заявление, не е изпълнил дадената му линия на поведение и в разговора си с Ганчев въобще не споменава за какво точно му се дава сумата, както и нейният размер, с което на практика не може да бъде документиран предметът на сделката - умисъл", разкрива Бонев и посочва, че според директорът на полицията отговорността за сумата от 10 000 долара е необходимо да носи Александър Тасев.

Причината е, че той не е спазил инструктажа относно дадената му линия на поведение при провеждане на разговора му с господин Ганчев. С това на практика не може да се документира състоятелността на деянието „подкуп", за което той съобщава в заявителския материал. На това основание преписката по-късно е прекратена. От проведената операция не става ясно и дали парите са дадени на Жорж Ганчев, защото му се дължат или защото той рекетира някого. Информацията е на Топспорт.

Още по темата: общо новини по темата: 62
24.06.2010
14.06.2007
13.06.2007
02.06.2007
02.06.2007
29.05.2007
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Футболисти, треньори и фенове на Локомотив почетоха великия Аян Садъков
Любо Пенев стриктно спазва новите правила на "Лаута"
Митко Илиев и компания зарадваха малки локомотивци
Феновете на Локомотив се събират на "Лаута"
Футболистите на Локо искат среща с Крушарски, но без Любо Пенев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: