ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (25)
Диана Малинова сe пуска в нов турнир по плажен волейбол във Варна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:56 / 22.07.2011Коментари (0)3004
©
Волейболната звезда на "Марица" Диана Малинова, която в тандем с Диана Филипова станаха държавни шампионки на България за 2011 година от националното първенство по плажен волейбол в София, се пуска от днес в ново предизвикателство - в турнира от веригата "M-Tel Beach Masters" във Варна.

Двете Диани сред поставените двойки в основната схема на турнира. Те пристигнаха в морската ни столица освен като национални първенци за тази година, но и като балкански
вицешампионки по бийч волей за 2008 година.

Зрителите очакват големи битки при дамите, където освен 7-те двойки от Варна, ще участват шампионките от първия "M-Tel Beach Masters" в София - Дияна Филипова и Диана Малинова, други елитни наши двойки, както тандемът Виктория Викторова - Славина Колева.

Както е известно, Малинова и Филипова станаха национални шампионки по плажен волейбол, след като успяха да преминат първо през тежкото сито на плейаутите, а след това на финала разбиха топдвойката Ася Динова & Светла Ангелова с 2:1. Последните обаче сега не са във Варна, а участват на турнира от европейската мастърс верига за жени в Полша.

Същинската надпревара във Варна започва днес, след като до вчера вървяха мачовете от ситото на квалификациите. Състезанието в морската ни столица тази година се очертава като много силно, заради многото участници в него - общо 19 двойки, както и доста силни състезатели.

Турнирът по бийч волей ще се проведе на специално изградения стадион за плажен волейбол край вълнолома на варненския Южен плаж. Той започва днес с мачовете от основната схема е щу продължи до неделя, когато са финалите и срещите за 3-4 място.

Всъщност маратонът по плажен волейбол във Варна ще радва жителите и гостите на града близо месец. Пясъка на Южния плаж във Варна първи ще подгреят най-добрите състезатели при мъжете и при жените по плажен волейбол на България. Националният турнир с петгодишна история M-Tel Beach Masters ще се бъде до 24 юли и ще даде възможност на най-добре представилите се отбори да влязат директно в основната схема на предстоящия международен турнир с ранг ЦЕВ Чалънджър.

От 27 до 31 юли морската ни столица е домакин на това състезание от европейска величина.

В супертурнира с официалното име "CEV Challenger presented by M-Tel" участие ще вземат състезатели измежду най-добрите от световната и европейската ранглиста.

Състезанието, провеждащо се под егидата на ЦЕВ, е основно в календара на организацията и е с общ награден фонд от близо 80 000 лева. Арена на уникалното спортно събитие отново ще бъде Южният плаж във Варна, където ще бъде изградено спортно съоръжение, състоящо се от централен корт с 1500 седящи места, три допълнителни игрища, ВИП зона и специална медийна зона. Очаква се повече от 100
състезатели от над 15 страни да атакуват призовите места в битка за по-голям дял от наградния фонд и точки за европейската ранглиста.

Основен елемент в тазгодишната програма е и Детският олимпийски ден, който ще се проведе във Варна на 27 юли - точно една година преди началото на Олимпийските игри в Лондон.

Участие ще вземат деца от цялата страна.

Целта е, забавлявайки се и усвоявайки основните практики в плажния волейбол, децата да научат повече за най-значимото спортно събитие в света - Олимпиадата, и нейните ценности.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: