ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (25)
Малинова се пуска в ново предизвикателство - на супер турнира "СEV Beach Volleyball Challenger M-Tel"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:53 / 29.07.2011Коментари (0)1003
©
Волейболната звезда на "Марица" Диана Малинова се пуска в ново предизвикателство на супер турнира "СEV Beach Volleyball Challenger M-Tel" във Варна.

В познат тандем с Диана Филипова, 26-годишната пловдивчанка е силно амбицирана за добро представяне в силната надпревара в морската ни столица, която стартира утре и ще продължи до 31 юли.

Двете Диани бяха определени за сигурни участнички в мегатурнира на базата на международната ранглиста на CEV. От страна на България освен двете, участват още две женски двойки - Евелина Чолакова & Мария Тодорова и Ася Динова & Светла Ангелова.

На миналия турнир "M-Tel Beach Masters" във Варна преди седмица, Малинова и Филипова, които са държавни шампионки на България за 2011 година от националното първенство по плажен волейбол в София, изненадващо останаха трети. Двете Диани победиха с убедителното 2:0 Ирена Мишонова & Ваня Върбанова в мача за 3-4 място, но сега амбициите им надхвърлят предишните.

Супер турнирът по плажен волейбол "CEV Beach Volleyball Challenger presented by M-Tel" ще бъде от европейска величина. Той ще посрещне както всички най-добри български плажни волейболисти, така и състезатели от световната ранглиста при мъжете и жените, които яростно ще се пуснат в борба за титлата на "CEV Beach Volleyball Challenger presented by M-Tel" през 2011.

Състезанието, провеждащо се под егидата на Европейската конфедерация по волейбол е основно в календара на тази организация и е с награден фонд от 40 000 евро. Това го превръща във водещо събитие в Европа за сезона. Всички мачове ще се предават на живо онлайн!

Арена на уникалното спортно събитие отново ще бъде южният плаж във Варна, където е изградено уникално спортно съоръжение, състоящо се от централен корт с 1500 седящи места, три допълнителни игрища, ВИП зона и специална медийна зона.

Очаква се 100 състезатели от 18 европейски държави и Бразилия да атакуват призовите места в битка за 200 точки в ранглистата на CEV и разпределението на общ награден фонд в размер на 40 000 евро.

16 женски и 16 мъжки отбора ще участват в основната надпревара.

Миналогодишното издание на "CEV Challenger presented by M-Tel" нареди Варна сред европейските столици на плажния волейбол за годината. Феноменалният успех на двойката ни Невен Нешев и Константин Митев, сензационното второ място в надпреварата, окончателно затвърди позициите на българския плажен волейбол на европейската сцена. Предстоящата надпревара се очаква с изключителен интерес, а след постижението от миналата година, България се надява на първа титла в турнир от подобен ранг.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: